Demonstrációs nap Kondoroson
2017. September 20. 15:00

Demonstrációs nap Kondoroson
A Kondorosi Kick-boksz Egyesület a Békés Megyei Harcművész Szövetséggel karöltve szeptember 16-án Kondoroson rendezte meg az V. Demonstrációs napot, amely egy, a harcművészeteket összefogó szakmai nap.
Kondoros gondos gazdaként ad helyszínt a rendezvénynek és mint eddig mindig, most is tiszteletét tette a város vezetése és megnyitóbeszédet mondott Kozsuch Kornél alpolgármester. Beszédében megköszönte Litauszki Lászlónak a több évtizedes munkáját, amivel hozzájárult Kondoros város sportéletéhez és biztosította a megjelent karatékákat, hogy a jövőben is örömmel támogatja a mindig színvonalas harcművész eseményeket. A város szívében az ikonikus Csárda előtti füves területen 9 város  60 harcművésze sorakozott fel, ami impozáns látványt biztosított.

A megnyitóbeszédek után Litauszki László II. danos mester tartotta a minden testrészt átmozgató közös bemelegítést, nyújtást, ami elengedhetetlen minden sportolás előtt. A klubvezető számolt be a jó hangulatú szakmai napról:

„A nap első edzését Puravecz Péter II. danos kick-boksz mester tartotta, amely anyagát tekintve nagy előkészületeket igényelt és komoly előzetes felkészülést kívánt meg az orosházi csapat vezetőjétől. A precíz kardtechnikákat és az akrobatikus elemeket oktató mester mindent megtett, hogy a kick-boksz formagyakorlat szabályrendszerét bemutassa, melyben tavaly Európa-bajnoki bronzérmet szerzett. A gyakorlatok oktatásához egy óriási trambulint, rúgóbábút, rúgópajzsokat is hozott, mely emelte a színvonalat.

A nap második edzését  Gasparik Róbert III. danos mester tartotta és a fegyveres önvédelem világába kalauzolta el a megjelenteket. Nagyon hasznos tanácsokat adott arra vonatkozóan, hogy hogyan reagáljunk ha egy késsel támadnak ránk, majd jó néhány technikával illusztrálta is a szóban elhangzottakat, melyeket páros gyakorlatok formájában kipróbálhattak a résztvevők.

21769286_1468181526572354_556362730_o
Páros gyakorlatok

Legvégül a szervező egyesület vezetőjeként szeretném megköszönni mindhárom edzéstartónak a színvonalas munkájukat, és minden résztvevőnek a megjelenést és azt, hogy ilyen harcművészhez méltó fegyelemmel csinálták végig mindhárom edzést az óvodásoktól a felnőttekig.

A rendezvény támogatói: Kondoros Város Önkormányzata, Kondorosi Csárda „

Gregor László

Küzdősportban támogatónk a profight.hu.