Egyedülálló kihívás: Dream World Cup Magyarországon
2017. November 07. 20:43

Egyedülálló kihívás: Dream World Cup Magyarországon
Október 5-8. között került megrendezésre Budapesten a "DREAM CUP" WORLD - OPEN KARATE CHAMPIONSHIP -karate világverseny Budapesten, (maga a tényleges verseny október 06-07-én) a "Körcsarnokban, amelyre 3 világrészről/kontinensről, 20 országból, 60 hazai és nemzetközi csapatból, több mint 430 nevezés érkezett.
A fiatalok gyermek, serdülő, ifi és junior, míg a felnőttek az un. masters +35, +40, +45, +50 kategóriákban, kata és a kumite versenyszámokban mérték össze tudásukat, az immár 2.alkalommal megszervezett nagyszabású sportrendezvényen, amely kiváló sportdiplomáciai esemény is volt egyben, az EKO nemzetközi szervezet égisze alatt a budapesti Stabilitás Sport Promotion és Kalmár Árpád főszervezésében.
 
A karate fejlődésének hazai és nemzetközi előmozdítása és népszerűsítése kulcsszerepet játszik a személyiségfejlesztésben, valamint a karate versenyeken való gyakorlati alkalmazásában, ezért ez a rendezvény egyedülállóan a világon társadalmilag is elismert szinten biztosított nemzetközi szintű kihívást és megmérettetést.
 
DCW 2 NAP MEGNYIT VERSENYZK TATAMIN
A verseny megnyitója
 
A fiatalabb és az idősebb versenyzők egymásnak példát mutatva, egymást biztatva, motiválva tejesítették a gigászi verseny 2 napos megpróbáltatásait, számos érmet hozva ezzel klubjaik és országuk részére, tovább erősítették a karate imidzsét és csapatépítő jellegét és kitartását.
 
Az eseménysorozat sokoldalú programjában szerepeltek látványos harcművészeti bemutatók is, így Aikido, Jujitsu és egy nagyszabású magyar "Baranta" harcművészeti bemutató is, valamint a csarnokban kitelepülő és mindenki számára hozzáférhető honvédségi programok, fegyverzettechnikai bemutató, lézerlövészet, toborzóiroda is nagy siker volt a gyermekek és a felnőtt közönség részére is.
 
DCW CENTRAL TATAMI
Központi tatami
 
A rendezvény díszvendégei voltak:Shihan Koen Scharrenberg, az EKO-európai karate szervezet elnöke, a WKO World Karate alelnöke, Shihan Furkó Kálmán 8 dan, a hazai kyokushin alapító mestere, nyugá. ezredes, illetve számos kiemelt WKO branch-chief és nemzetközi bíró vett részt a rendezvényen, valamint shihan Michael Soderkvist, az "EKO bíró bizottság" elnöke, mint főbíró.
 
A Dream Cup World hazai főbírói shihan Dr. Bogdán Olivér és shihan Schwarcz Róbert voltak, mintegy 40 hazai és nemzetközi bíró közreműködött a versenyszámok lebonyolításánál, a zsűriasztalok mellett LCD tv-s kivetítés mellett lehetett követni az aktuális és a felkészülő mérkőzéseket.
 
Az október 6-i előzetes regisztráció, mérlegelés és egyéb versenyprogramokat követően este egy jó hangulatú welcome partival nyitott a rendezvény, amelyen olyan prominens vendégek is részt vettek, mint Orendi Mihály MOB alelnök, Shihan Furkó Kálmán és a nemzetközi delegáció vezetői. Ezt követően készült el a verseny sorsolása
 
Október 6-án, péntek reggel 8.00 bírói értekezlettel kezdődött az 1. versenynap, majd 9.00-tól megkezdődtek a formagyakorlat selejtezők is öt tatamin, majd ezt követően következtek a gyermek és serdülő kategória küzdelmei, amelyek virtuóz és látványos összecsapásokat hoztak.
 
DCW DIJAZOTTAK KZELI
A díjazottak
 
Az ünnepélyes megnyitót megtisztelte jelenlétével Apáti Zoltán HM dandártábornok, Dr. Mészáros János - a Magyar Karate Szakszövetség és a Nemzeti Versenysport Szövetség elnöke, " Dr. Garamvölgyi László rendőr dandártábornok, Shihan Furkó Kálmán 8. danos mester, a magyar kyokushin karate alapító mestere, Shihan Koen Scharrenberg, az EKO elnöke, a WKO alelnöke ", shihan Michael Soderkvist EKO főbíró is, akik nagyra értékelték az esemény jelentőségét, "a fiatal és senior-masters korosztály egy verseny keretében történő megmérettetését és együttes példamutatását "
 
A karate nemzeti és nemzetközi előmozdítása kulcsszerepet játszik a karate gyakorlatban és a személyiségfejlesztés előrehaladásának versenyében, társadalmi szinten, a nemzetközi versenyben a fiatal versenytársak számára.
 
A pénteki versenynap a fenti 2 kategória eredményhirdetésével végződött, amely számos kiváló magyar eredményt hozott mind formagyakorlat, mind küzdelmi versenyszámokban.
 
DCW DOBOGO  MASTERS90 GABOR
Masters 90+ dobogósok
 
A szombati napon már csak az ifi, junior és masters korosztály versenyzői léptek tatamira a középső kiemelt küzdőtéren.
 
A verseny kiváló felkészülési és nemzetközi tapasztalatszerzési lehetőséget és maradandó élményt nyújtott a fiatal, ifjúsági, junior és a masters versenyzők, edzők számára.
 
Az érmek több mint fele magyar versenyzőknek jutott, a többit a külföldiek szerezték meg, többek között az ukrán, orosz, bolgár, kazahsztáni, spanyol és svéd versenytársak szerepeltek legjobban.
 
A versenyt az eredményhirdetést követően egy kellemes hangulatú sayonara parti zárt le, amelyen a hazai és nemzetközi delegációk vezetőin kívül részt vett Apáti Zoltán dandártábornok úr is a honvédelmi minisztérium képviseletében.
 
Köszönjük az összes csapat részvételét, gratulálunk a bajnoknak, helyezetteknek és az edzőknek az eredményekért, ezúton köszönjük meg minden támogató és közreműködő partnerünknek, segítőinknek és rendezőknek önzetlen segítségét és együttműködését.
 
KÖSZÖNETTEL:
 
DREAM CUP WORLD SZERVEZŐBIZOTTSÁGA
 
 
 

DATE AND PLACE:

DISTANCE OF THE SPORTS HALL FROM THE CENTRAL HOTEL: 50 M.

06-07.  OCT. 2017. KÖRCSARNOK SPORTS HALL 1148. BUDAPEST, IFJÚSÁG ÚTJA 1-3. 

OFFICIAL HOTEL:   DANUBIUS HOTEL ARÉNA  1146. BUDAPEST, IFJÚSÁG ÚTJA 5.

 

INTERNATIONAL PATRONS:

 

SHIHAN KOEN SCHARRENBERG 6. DAN, 

 president of  EKO and vice president of WKO

NATIONAL PATRONS:

 

DR. ISTVAN SIMICSKO, Defense Minister

of Hungary

 

DR. TUNDE SZABO, Ministry of human resources -Sports Secretary of State

 

DR. JANOS MESZAROS, President of National Race-Sports -

and Hungarian Karate Federation

 

DR. LASZLO GARAMVOLGYI, Hungarian police brigadier general

HONORARY PRESIDENT

 

SHIHAN KÁLMÁN FURKÓ 8. dan,

founding master of hungarian kyokushin karate

INTERNATIONAL HEAD REFEREE

 

SHIHAN MICHAEL SODERKVIST 6DAN, President of eko referee committee

NATIONAL HEAD REFEREES

 

 

SHIHAN OLIVÉR BOGDÁN, PhD. 5. Dan,

Member of EKO RC

 

SHIHAN ROBERT SCHWARCZ 5. Dan,

Member of RC of HKKO

 

 

 

 

ORGANIZATION COMMITTEE

 

HUNGARIAN KARATE FEDERATION

STABILITAS SPORT PROMOTION

MAIN ORGANIZER: ARPAD KALMAR

General Vice President  of  the Hungarian

Karate Federation, President of  Stabilitas 

Sport  Promotion  -  Budapest  -  Hungary

 

 

 

OFFICIAL TRAVEL AGENCY

 

WELL TRAVEL SERVICE LTD.

Coordinator: Brigitta Bakondi

E-mail:welltravel@welltravel.hu 

 
 
                              
 
A VERSENY KIEMELT MEDIA PARTNERE: SPORT TV-FULLCONTACT MAGAZIN VALAMINT A Szuperinfo laphálózat
 
DREAMCUPWORLD 2017 - PROMÓ VIDEÓ:  https://www.youtube.com/watch?v=b6iyYy3T3cg&feature=youtu.be 
 
DREAMCUPWORLD 2016 - SPORT1 TV:         https://www.youtube.com/watch?v=dTDYhpwhViE

Kalmár Árpád

Küzdősportban támogatónk a profight.hu.