https://www.high-endrolex.com/26 Volkov „C” terve vezetett a győzelemhez - Fight Online

Volkov „C” terve vezetett a győzelemhez
2018. March 19. 12:09

Volkov „C” terve vezetett a győzelemhez

Nem pontosan úgy alakultak a dolgok, ahogyan azt Alexander Volkov és csapata eltervezte, de az eredményeken nincs mit vitatni.

A 29 éves orosz nehézsúlyú harcos karrierje legnagyobb győzelmét aratta szombat este, amikor kiütötte a korábbi UFC bajnok Fabricio Werdum-ot a UFC London fő meccsén. Nem volt könnyű menet Volkov számára, akit többször is sikeresen vitt földre a Brazil jiu jitsu mestere.
 
Az este a harc utáni sajtótájékoztatón Volkov elárulta, hogy bár az eredménnyel elégedett, az odavezető út korántsem volt könnyű.
 
„Nem vagyok túl boldog az összecsapástól, mármint azzal, ahogy lezajlott… A küzdelem során nem az A, nem a B, hanem a C tervet használtam, szóval elég rosszul alakultak a dolgok, de Fabricio jól felkészült az összecsapásra. Kemény küzdelemre kényszerített.” – nyilatkozta Volkov.
 
Volkov túl sok időt töltött fekve az első és a második menetben, de ahogy haladtak előre, világossá vált, hogy a Volkov által állva kiosztott csapások komoly hatást sérüléseket okoztak Werdum-nak. Volkov kiválóan védekezett a földön, ami igencsak frusztrálta a 40 éves veteránt.
 
Mielőtt lefixálták az összecsapást, együtt edzettek és Volkov szerint mindkettejüknek komoly fejfájást okozott, hogy ismerték egymást.
 
„Szerintem mindkettőnkre igaz, hogy a szokásosnál elővigyázatosabbak voltunk az estén.” – mondta Volkov. „Úgy értem [jól ismertük egymást]. Tudta, hogy nagyon nagyot tudok ütni, én pedig tudtam, milyen jó jitsus. Okos küzdelem volt, hibákra való várakozás. Ő rám várt, hogy hibázzak a földön, én pedig rá, hogy állásban hibázzon. Ezért dolgoztam és sikerült.”
 
Hogy még nehezebb legyen, Volkov nem csak barátja, hanem példaképe ellen is küzdött.
 
„Amikor bizonytalanságot érzel egy olyan emberrel való küzdelem során, aki fiatalkori példaképed és akire a legnagyobbak egyikeként gondolsz és úgy érzed, hogy egy mérföldkőhöz ért a karriered, ami egy teljesen új szintre léptet, mindig kényelmetlen érzés lesz.” – nyilatkozta Volkov, tolmácsán keresztül. „De próbáltam elrejteni ezt és tudatosítani, hogy ez életem legfontosabb meccse. Ez az, amiért egy kis kényelmetlenséget okozott az összecsapás.”
 
Volkov azt is elmondta, hogy akármennyire is tiszteli Werdumot és a meccsüket, a legnehezebb összecsapások még hátra vannak. Konkrétan a lehetséges meccs a júliusi Miocic vs. Cormier összecsapás győztesével.
 
Az ideális terv Volkov számára az lenne, ha címmeccsre az év második felében, Oroszországban kerülne sor.
 
„Szerintem megérdemlem a címmeccset, ugyanis már négy meccses a győzelmi sorozatom.” – mondta Volkov. „Győztem a korábbi UFC bajnok (Werdum), valamint [Stefan Sturve] ellen, [aki legyőzte] az aktuális bajnokot, szóval talán eljött az én időm.”

forrás:mafighting.com

Küzdősportban támogatónk a profight.hu



https://www.high-endrolex.com/26