https://www.high-endrolex.com/26 Öt tény Alexander Gustafsson-ról - Fight Online

Öt tény Alexander Gustafsson-ról
2018. March 31. 19:32

Öt tény Alexander Gustafsson-ról

Gustafsson nagy tiszteletnek örvendett, amikor még 2013. szeptember 21-én kihívta egy címmérkőzésre Joe Jones-t a UFC 165-on. A vereség ellenére jól helytállt, így írva be magát a nagy nevek közé. Lássuk tehát a kevésbé ismert dolgokat a harcosról!

  1. Kis korában bokszolónak készült

Gustafsson ökölvívó volt, mielőtt belekóstolt a kevert harcművészetek világába. Később, 2003-ban svéd nemzeti bajnokságot nyert. Az úgynevezett shoot-fighting-ban is kipróbálta magát – ez egy olyan küzdősport, melyben a muay thai és a birkózás keveredik – ahol 5-1-es győzelmi mérlegig jutott.

 

  1. Nem volt álomgyerek

18 évesen letartóztatták és 15 hónapos börtönbüntetésre ítélték súlyos testi sértésért. És nem ez volt az első összetűzése volt a törvénnyel. Egy interjúban elárulta, hogy először 15 évesen tartóztatták le.

 

  1. Karrierje során egyszer volt csak vereségi szériája

2007-es profivá válása mindössze egyszer kellett egymás után kétszer vereséggel elhagynia az Oktagont. Anthony Johnson a UFC on Fox 14-on kiütéssel nyert ellene 2015 januárjában, majd nyolc hónappal később Cormier is legyőzte őt.

 

  1. Kő kemény befejező ember

18-4-es mérlegében 14 meccset nyert meg a teljes játékidő lejárta előtt, melyből nyolcszor már az első menetben diadalmaskodni tudott. A FightMetric UFC-s ranglistáin kiváló helyezéseken szerepel. Súlycsoportjában az örökranglistán kilencedik kiütéseinek számát tekintve, ötödik jelentős találatainak számával, illetve tizedik a betaláló ütései alapján.

 

  1. Jones elleni összecsapása számos díjat nyert

Gustafsson Jones elleni meccse önmagáért beszél és megmutatja mekkora lehetőség rejlik benne, mely miatt egyszer még bajnok lehet annak ellenére, hogy akkor este nem őt látták jobbnak a bírók. A UFC „Év küzdelme” díjas összecsapást a World MMA Awards, az ESPN, a Fox Sports, a Yahoo! Sports és még sok másik MMA-s lap is díjazta. Jones legnehezebb összecsapásaként emlékezik a találkozóra.

 

forrás: sherdog.com

Küzdősportban támogatónk a profight.hu




https://www.high-endrolex.com/26