Johny Hendricks szögre akasztja a kesztyűt!
2018. June 28. 16:00

Johny Hendricks szögre akasztja a kesztyűt!

Johny Hendricks hivatalosan is bejelentette visszavonulását, mellyel ő lett a héten a második korábbi UFC bajnok, akit nem látunk többet küzdeni az Oktagonban.

Két nappal a kisnehézsúlyú Rashad Evans visszavonulását követően az egyszeres váltósúlyú bajnok, Johny Hendricks az MMAjunkie Radio-ban jelentette be, hogy lezárja tizenegyéves pályafutását.

 

A 34 éves, oklahomai születésű, kétszeres NCAA Division-I birkózó bajnok a jövőben a középiskolai birkózásban szeretne edzősködni.

 

„Befejeztem. Visszavonulok.” – mondta Hendricks. „Kilépek az MMA világából. Már régóta komolyan gondolkozom ezen. Visszatérek a gyökereimhez és az All Saints-nél kezdek edzősködni. Múlt évben már voltam középiskolai edző egy rövid ideig az Oak Rigde-nél, de az All Saints-nél szeretnék dolgozni. Ott fogom elkezdeni edzői pályafutásom.”

 

„Az egyik nagyszerű dolog az elmúlt hét hónapban az volt, hogy otthon lehettem a gyermekeimmel, nem izgultam magam és a teendőim miatt.” – tette hozzá Hendricks. „Csak éltem az életem és azon gondolkoztam, hogy ’Valóban ezt akarjuk csinálni?’, tudom, hogy boldogabb vagyok, ha csinálhatom, de vajon MI is ezt akarjuk? Ismét végig akarunk menni azon a darálón? Elmenni hosszú időre, a családod második helyre szorítani, csak hogy küzdhessek? Most nem mondhatom ezt.”

 

Hendricks elárulta, hogy két hete hozta meg a döntést, de akart egy kis időt adni még magának, mielőtt kiáll vele nyilvánosság elé.

 

Bár világbajnoki címmel rendelkezik, mégsem arra a legbüszkébb. Legnagyobb értéke elmondása szerint, hogy képes volt a földön maradni akkor is, amikor a csúcsra ért.

 

„Vasárnap egy rajongóval beszélgettem, ami új megvilágításba helyezett mindent, amit eddig elértem és meg akartam csinálni. Ezt mondta nekem: ’Tudod mit? Számos hírességgel találkoztam már életemben, de te vagy a legrendesebb mind közül.’ És ma is úgy gondolom, hogy ez az, amit el akartam érni. Ez többet jelent számomra, mint a bajnoki öv, vagy bármi más, amt elértem."


forrás: mmafighting.com

Küzdősportban támogatónk a profight.hu