Hatalmas meglepetés a GLORY-ban!
2018. August 17. 10:30

Hatalmas meglepetés a GLORY-ban!

A GLORY 56: Denver egyik fő meccsén a női super harmatsúlyú bajnoki cím volt a tét. A parázs Anissa Meksen (96-3, 30 KO) és brazil kihívója, Jady Menezes (12-2, 5 KO) csapott össze.

A két harcos először a GLORY 43-n mérte össze tudását. Akkor a francia lány bizonyult jobbnak az összes menetben és ez a végén bajnoki övet jelentett neki.

 

Menezes keményen kezdett, de Meksen-t nem tudta zavarba hozni. Távoli kombináziókkal próbálkozott, többször keményen be is talált ellenfele állára.

 

Ahogy kisebb lett a küzdőtávolság, Meksen térdesekkel támadott. Menezes továbbra is tolt, a bajnok testét dolgozta meg nagyon. A menet végén Menezes tolórúgásokkal próbálta megingatni ellenfelét.

 

Egy balos rúgás talált be Mezenes állára a második menet legelején, de Menezes-t láthatóan nem zavarta meg a dolog, ugyanis továbbra is agresszíven ment előre. Meksen azonban jól kontrolálta a távolságot, miközben ütésekkel talált be.

 

Hiába volt gyors és pontos Meksen, nem tudta megállítani Menezes-t. A menet végén azonban ismét sikerült villannia, tolórúgással találta arcon Menezes-t.

 

Menezes támadási kedve mit sem lankadt a harmadik menetben, de Meksen kontrákból is igen sikeresen dolgozott. Amikor Menezes felzárta a távolságot, Meksen azonnal befogta őt és térdesekkel támadott testre.

 

Meksen ismét sikeresen rúgta arcon Menezes-t, akit ez sem hatott meg annyira, hogy abbahagyja a francia testének folyamatos támadását. Ismét Meksen zárta a menetet, ismét egy arcot találó tolórúgással.

 

Menezes a sarokba kényszerítette ellenfelét, de a bajnok szépek kiszabadult. Meksen sípcsonttal találta orrba kihívóját, akinek azonnal vérezni is kezdett az említett testrésze. Majd ismét kapott egyet ugyan oda, ami természetesen nem segített elállítani a vérzést.

 

Az utolsó menetben Menezes érezhette, hogy baj van. Minden támadására volt válasza a bajnoknak. A menet végén Menezes sikeresen blokkolta Meksen rúgását, majd egy szupermen ütéssel ő tudott betalálni.

 

A pontozókártyák váratlan eredményt mutattak. Egy bíró szerint Meksen minden menetben jobb volt, de a msáik két pontozó Menezes-t látta jobbnak, mely bajnoki címet ért neki.

 

Az eredméyn tehát: Jady Menezes megosztott döntéssel legyőzte Anissa Meksen-t (48-47, 45-50, 48-47)

 

forrás: glorykickboxing.com

Küzdősportban támogatónk a profight.hu