https://www.high-endrolex.com/26 Woodley edzője elárulta a siker titkát - Fight Online

Woodley edzője elárulta a siker titkát
2018. September 18. 16:00

Woodley edzője elárulta a siker titkát

A UFC váltósúlyú bajnoka, Tyron Woodley közel hibátlan mérkőzéssel győzte le Darren Till-t és ezzel megvédte címét.

Woodley egy parádés második menetben D'Arce fojtással feladásra kényszerítette ellenfelét a UFC 228-en. A brutális kivégzési folyamat egy jobb horoggal kezdődött, majd az ettől földre kerülő Till fojtásban való rögzítésével zárult. Woodley fölénye a statisztikákon is lászik: 97 ütésének 77%-a talált, míg ő csupán egy ütést engedett be a 9 perces meccs alatt. Woodley edzője, a korábbi UFC harcos Din Thomas szerint a győzelem kulcsa a korai agresszivitásra építő taktika volt.

 

"Nem hiszem, hogy erre bárki is számított volna." - nyilatkozta Thomas az MMAHour-nek. "Már korábban is készültünk erre Tyron-nal, de eddig sosem működött jól. De ahogy nyomást helyeztünk Darren-re, arra nem hiszem, hogy számított. Tyron-tól azt várod, hogy visszavonul, vár, vár és vár, úgyhogy belemásztunk Darren Till arcába és megdolgoztattuk. Tudtuk, hogy sokat fogyott és azt is, hogy nem bírja majd úgy az 5 menetet, ahogyan azt Tyron bírja. Emiatt tudtuk, hogy keményen kell kezdenünk és nem hagyhatjuk szabadon a bal kezét. Szóval pontosan ez az, amit Tyron csinált. Belemászott az arcába, a bal kezének a hatáskörén kívül maradt, így a dolgok a tervek szerint mentek."

 

Till mérete fontos beszédtéma volt a meccset megelőzően. A 25 éves harcos rendszerint sokat kell, hogy fogyjon a súlyhatár miatt.

 

Thomas elmagyarázta, hogy nagyon tisztelték Till tudását, de amikor a méretéről esett szó, közel sem aggódtak annyira, mint a szurkolók.

 

"Ha Tyron jó pár balosba belenéz, az lett volna a legrosszabb forgatókönyv - ha ezután bírói döntésre kerül sor. A fejemben azonban nem is volt arra lehetőség, hogy a súly- vagy a magasságkülönbség miatt ne nyerne Tyron. Az egész a kivégzés tényéről szólt. Ezt úgy értem, hogy bár Tyron kisebb volt, elég gyors is ahhoz, hogy be tudjon robbanni a támadásaival."

 

"Néha segít, ha kisebb vagy, mert néhány találati felületet el tudsz rejteni. Ennek értelmében Tyron gyors lába és alacsonyabb volta segítette őt abban, hogy Till ne lehessen eredményes a bal kezével."

 

Woodley győzelmét még emlékezetesebbé tette, amikor Thomas megjutalmazta őt a ketrecben a jiu-jitsu fekete övével a fojtását követően. Woodley annyira örült ennek, hogy a mérkőzés után azt mondta, számára talán többet ér a fekete öv, mint a győzelem.

 

Woodley feladásos győzelmére igen magasak voltak a szorzók, de Thomas elmondása szerint minden a terv szerint haladt az estén.

 

"Sokan nem is realizálják, hogy Tyron mennyit edz gi-ben és ha nem is ő a legjobb grapplingben, mindenképpen köztük van." - mondta Thomas. "A jiu-jitsu szintje meghaladja a fekete övest. Az indok, amiért neki adtam [az övet] az, hogy már pár éve meg kellett volna kapnia Ricardo Liborio-tól, de ez valamiért sosem jött össze. Kitaláltam, hogy ha nyer, megkapja az övet, úgyhogy mondtam is neki, hogy tudod mit, ha szombaton nyersz, tiéd az öv. Tudtam, hogy feladással fog győzni. Semmi kétség nem vokt bennem, hogy feladásra kényszeríti Darren Till-t. Nem erre a technikára számítottam, de tudtam, hogy feladatás lesz a vége."

 

Forrás: mmafighting.com

Küzdősportban támogatónk a profight.hu




https://www.high-endrolex.com/26