https://www.high-endrolex.com/26 Szeminárium Sensei Harsányi Lászlóval Belgiumban - Fight Online

Szeminárium Sensei Harsányi Lászlóval Belgiumban
2018. November 30. 11:27

Szeminárium Sensei Harsányi Lászlóval Belgiumban
Szilágyi Gyula sensei fiatal korában kezdett karatét tanulni Szigethalmon Nyúl László mesternél. Már ekkor látszott a karate iránti elkötelezettsége, mert gyakran látogatta a szigetszentmiklósi edzéseket is, ahol Harsányi László sensei vezette a foglalkozásokat. A tanára halála után a szigetszentmiklósi egyesületben folytatta a karate tanulását és szigethalmi egyesület vezetését át kellett vennie.

A szövetségünk vezetője, Harsányi László sensei  Őt találta a legalkalmasabbnak az egyesület vezetésére. Munkáját a lelkiismeretesség és a fejlődni akarás, a tanítványai iránti elkötelezettség jellemezte. Először vidékre, majd Belgiumba szólította a munkája, ugyanis nem talált a képzettségének megfelelő munkahelyet. Miután stabilizálódott a helyzet, a családját is magával vitte Belgiumba. A karate iránti szerelme megmaradt, amit a gyerekei is örököltek. A gyerekek szerettek volna karatét tanulni, ezért felkeresték a lakhelyükhöz közel eső klubokat. Az egyik klub szimpatikus volt, így ott elkezdett edzeni a két gyerek és Gyula sensei is. A klub vezetői rögtön felfigyeltek a tehetséges magyar senseire és kérték, hogy tanítsa Őket a Goju–Ryu Karatéra! Rövid idő múlva a Fight Club Pieton vezetése felkérte Gyula senseit, hogy legyen a tanáruk és kérték a klub felvételét az International Goju-Ryu Karate-Do Sakura–Kai-ba.

Harsányi László sensei a Fight Club Pieton meghívására érkezett Pietonba és tartott sikeres gyakorlati szemináriumokat. A szemináriumon a belgiumi tanítványokon kívül részt vettek a németországi tanítványaink is és Franciaországból is érkeztek oktatók. A németországi vezető Andrej sensei és Gyula sensei megállapodtak, hogy a következő közös szeminárium tavasszal lesz Düsseldorfban!

Információk és képek: www.sakura-kai.hu

                       

Információk és képek: www.sakura-kai.hu

Gregor László

Küzdősportban támogatónk a profight.hu



https://www.high-endrolex.com/26