Éves díjátadó volt Békéscsabán!
2018. December 17. 12:01

Éves díjátadó volt Békéscsabán!
Békéscsabán, , a Csabagyöngye Kulturális Központban  szerdán délután tartották meg a város önkormányzatának ­hagyományos élsportolói fogadását. A rendezvényen adták át a Békéscsaba Sportjáért, valamint­ a Békéscsaba ­Halhatatlan Sportcsillaga kitünte­téseket. Békéscsabán 1994-ben kezdődött, azaz immár 24 éves tradícióra visszatekintő élsportolói fogadás, amelyen az esztendő legkiválóbb eredményeit elérő sportolókat, edzőket díjazza a városvezetés. A díjakat többek között Szarvas Péter polgármester, Kiss Tibor és Nagy Ferenc alpolgármesterek, Bíró Csaba sportbizottság vezető és Dr. Ferenczi Attila tanácsnok adták át.

Tizenegy esztendővel ezelőtt indult a hagyomány, mely szerint a békéscsabai Sportszakmai Tanácsadó Testület a jók közül a legjobbakat kiválasztva dönt az év békéscsabai sportolóiról. A korábbi évekhez viszonyítva tavaly módosult a meghívható sportolók köre. 2017-től kizárólag azok a békéscsabai klubban versenyző sportolók hívhatók meg, akik olimpiai sportágakban világversenyeken indultak, illetve a nem olimpiai sportágakban az adott világbajnokságokon és  Európa-bajnokságon  a dobogón végeztek.



48358366_2265144780185558_1697600916259078144_nBalról: Opauszki Dávid, Debreczeni Dezső edző és Szarvas Péter békéscsabai polgármester

A 2018  év békéscsabai férfi sportolója Opauszki Dávid, a József Attila Lakótelepi Tömegsport Egyesület kick-boxosa lett, aki a Mariborban rendezett Európa-bajnokságon bronzérmet nyert. Opauszki Dávid felkészítője Debreczeni Dezső.

„Ez a bronzérem eddigi pályafutásom csúcsa, gyermekkori álmom volt, hogy egyszer a felnőttek között is maradandót alkossak. Szerintem az előző évhez képest ez előrelépésnek számít, amikor a legjobb nyolc között estem ki. Ez az eredmény hatalmas motivációt jelent a jövő évre, amikor a világbajnoki címért szeretnék harcban lenni – tekintett pozitívan a jövőbe a friss Eb-bronzérmes sportoló.”

A békéscsabai teljes sikerlista a következő volt:

Az év békéscsabai sportolónője: Márton Anita (Kopp Békéscsabai Atlétikai Club)

Az év békéscsabai sportolója: Opauszki Dávid (József Attila Lakótelepi Tömegsport Egyesület)

Az év utánpótlás korú sportolónője: Dékány Kinga (Alföld Vívó Akadémia)

Az év utánpótláskorú fiú sportolója: Apáti Bence (Kopp Békéscsabai Atlétikai Club)

Az év edzője: Galli Zsolt (Alföld Vívó Akadémia)

Az év fogyatékkal élő sportembere: Szarvas Zsolt (Alföld Vívó Akadémia)

Az év csapata: Swietelsky-Békéscsabai Röplabda SE

Az év sportvezetője: Lázár Olga

Az ünnepség eddigi történetében a következő elsőséget sikerült megszerezni a lakótelepieknek:
2009: az év békéscsabai sportolója: Szabó László
2010: az év utánpótlás korú sportolónője:Hanicz Nelly
          fair-play díj: Zahorán János (ultramaraton futó)
2011: az év utánpótláskorú fiú sportolója:Andó László
         Az év sportvezetője: Lovas István
2012:az  év békéscsabai sportolója: Andó László
         az: év edzője:Gregor László
2016: az év utánpótláskorú fiú sportolója:Opauszki Dávid

Az egyesület összesen kilenc elsőséget szerzett valamilyen kategóriában, ami nem kis teljesítmény.Opauszki Dávid a harmadik, aki felnőtt kategóriában az élen végzett!

A Sportszakmai Tanácsadó Testület 2017-ben kezdeményezte, hogy jöjjön létre egy „klub”, amelybe Békéscsaba legkiválóbb, valóban maradandót alkotó sportolói, sportszakemberei tartoznak majd. A néhány hónappal ezelőtt elhunyt, kétszeres olimpikon, EB bronzérmes cselgáncsozónak, Petrovszki Mihálynak a Sportkollégium posztumusz elismerést ítélt oda. Az ehhez járó oklevelet leánya, Tóth Attiláné vehette át.


48310066_2265145223518847_8893658014700011520_n

Az ünnepségen díjazták a József Attila Lakótelepi SE utánpótlás világbajnokságon érmes kick-box sportolóit: Kozmann Mónika, Laurincz Boglárka, Magyar István, Szász Kristóf, Viczián Vivien, Viczián Roland, Pántya Réka, Laczó Tamás,Laurincz Péter, Flack Márk, Koszecz Boglárka, és edzőik: Debreczeni Dezső és Hricsovinyi Károly méltán kaptak nagy tapsot a megjelent szép számú érdeklődőtől. Az ünnepség állófogadással zárult!

Gregor László

Küzdősportban támogatónk a profight.hu