Jon Jones beleegyezett a doppingtesztbe
2018. December 25. 20:39

Jon Jones beleegyezett a doppingtesztbe

Jon Jonest extra doppingtesztnek vetik alá a hétvégi összecsapása előtt.

A korábbi UFC kisnehézsúlyú bajnoka hétfőn beiratkozott a VADA doppingtesztelő programjába. A Kalifornia Állami Sportolói Bizottság (CSAC) extra vizsgálatot kér az összecsapás hitelesítése érdekében – ami Las Vegas-ból Ingelwod-ba lett áthelyezve vasárnap, miután Jones nem kapta meg az engedélyt a Nevadai Sportolói Bizottságtól (NAC).

 

A híreket először az ESPN közölte, majd az MMA Fighting erősítette meg nem sokkal később a CSAC vezető tisztségviselője, Andy Foster által. Foster elárulta, hogy Jones három-hat hónapig a VADA programjában vesz majd részt.

 

A NSAC nem adta meg az engedélyt Jonesnak az Alexander Gustafsson elleni, UFC 232-s UFC kisnehézsúlyú címmérkőzésre a doppingteszt rendellenességei miatt. A NAC behívta egy  januári meghallgatásra Jonest, mielőtt megadnák neki az engedélyt.

 

Az USADA, a UFC doppingellenes partnerének jelentése szerint „rendkívül alacsony” mennyiségben tiltott anyagot (M3) találtak Jones egyik szezonon kívüli, december eleji mintájában. Ez ugyanaz az anyag volt, melyre Jones 2017 júliusában is pozitív mintát adott. Ez az anyag egyébként nem teljesítményfokozó hatású, mondta Foster.

 

Jones most az USADA és a VADA vizsgálatainak is alá lesz vetve a Gustafsson elleni összecsapása előtt. A 31 éves UFC sztár ez első harcos, akit egyszerre vizsgál az USADA és a VADA is.

 

A VADA teszt ára az a 205,000 dollár lesz, amit az elbukott, 2017 júliusi doppingteszt után a CSAS szabott ki rá.

 

A VADA-s tesztek ötlete először december elején merült fel a CSAC engedélyező meghallgatásával kapcsolatban. Martha Shen-Urquidez bizottsági tag jelentette, hogy Jones átmegy maj a VADA vizsgálatain, hogy tisztázza magát, mivel az USADA-val ellentétben a VADA nem áll pénzügyi kapcsolatban a UFC-vel.

 

forrás: mmafighting.com

A tiszta sport támogatója a profight.hu