Vezetőség választó közgyűlés Békéscsabán!
2018. December 28. 09:02

Vezetőség választó közgyűlés Békéscsabán!
Békéscsabán, a Lencsési Közösségi Házban tartották meg a József Attila  Lakótelepi Tömegsport Egyesület vezetőség választó küldött közgyűlését. Gregor László elnökhelyettes, levezető elnök irányításával megválasztották a közgyűlés tisztségviselőit, majd  az egyesület alelnöke Lovas István tartotta meg az elmúlt négy év munkájáról szóló, rövid, tömör beszámolóját.

A kiemelt és eredményes kick-box szakosztályban nagyon megnőtt a tehetséges versenyzők száma, a támogatás viszont évek óta ugyanannyi maradt. Így nem csoda, ha a pénzelosztás , a versenyek, a Világ- és Európa-bajnokságok egyesületi támogatása állandó viták forrása lett. Lovas István elemezte röviden a szakosztályokban folyó értékes és eredményes munkát. Sajnálatát fejezte ki a kézilabda szakosztály megszűnése és a modern tánc szakosztály kiválása miatt.

 Debreczeni Dezső SE elnök szinte a zágrábi Croatia Open nemzetközi versenyről érkezett. Értékelte az általa vezetett kick-box point-fighting szakosztály munkáját, hiszen a kiemelkedő nemzetközi eredményeket zömében Ők produkálták. Négy versenyző - Hídvégi Nándor, Bálint Zoltán, Opauszki Dávid és Csák Bence - került be a magyar felnőtt válogatottba, s közülük Bálint Zoltán világbajnoki bronz, míg Opauszki Dávid Európa-bajnoki bronzérmet szerzett. A felnőtt válogatottsággal járó költségek szintén nehezítették és terhelték a gazdálkodást. Új, az edzéslátogatottságtól és edzésmunkától függő egyéni  verseny finanszírozást vezetett be, amit a jövőben is alkalmazni fog, mert bevált.


            48314820_503286540194361_8668022204157394944_n48339983_2379961188698163_8877382880376913920_n

 Az alelnök és az elnök beszámolója után a hozzászólások következtek. Szedoglavits Vilmos mester, a WTF Taekwondo szakosztály vezetőjének beszámolójából kitűnt, hogy szép eredmények születtek ebben az olimpiai sportágban is. Két válogatott versenyzőjük (Práth Balázs és Práth Bence) versenyeztetése mellett a kick- box szakosztállyal történő együttműködésben is lépni szeretnének. Gregor László elnökhelyettes egyben mint a megyei harcművész szövetség elnöke is köszöntötte a közgyűlést, hiszen a hat harcművész szakosztály- a két aikido, shotokan karate, ITF taekwon-do, WTF taekwondo, All-Style Karate és Kick-box - egyben a Békés Megyei Harcművész Szövetség aktív tagjai is. Számos problémára kitért hozzászólásában sejtetve, hogy semmiben nem lesz könnyebb a jövő év mint az idei volt.

 A küldöttközgyűlés a beszámolókat egyhangúlag elfogadta.

A következő szakaszban Zahorán Kitti mester, a választási és szavazatszedő bizottság elnöke vette át a szót, ismertetve a vezetőség választás jelöltlistáját, amit a küldött közgyűlés egyhangúlag és változtatás nélkül fogadott el. Következett a titkos szavazás és a szavazat számlálás majd az eredmény kihirdetése.

A József Attila Lakótelepi Tömegsport Egyesület elnöke Debreczeni Dezső, alelnök Lovas István, elnökhelyettes Gregor László, elnökségi tagok Krajcsó István (ITF taekwon-do) és Mitykó László (tollaslabda) lettek. A Számvizsgáló Bizottságot Haba József mester (kick-box) vezeti, tagjai Balázs Sándor és mester (aikido) és Uhrin Nóra  lettek.

A közgyűlés utolsó lépéseként Lovas István alelnök díjat adott át a 2018-as év legeredményesebb versenyzőinek. A legeredményesebb hölgy díját a junior egyéni és csapat kick-box világbajnok Laurincz Boglárka, a legeredményesebb férfi sportoló címét a kick-box felnőtt Európa-bajnoki bronzérmes Opauszki Dávid vehette át.

Grgor László

Küzdősportban támogatónk a profight.hu