https://www.high-endrolex.com/26 Bravúr győzelem Hárspataki Gábortól Salzburgban! - Fight Online

Bravúr győzelem Hárspataki Gábortól Salzburgban!
2019. March 05. 14:05

Bravúr győzelem Hárspataki Gábortól Salzburgban!
Hárspataki Gábor aranyérmet nyert, György Dániel pedig ötödik lett a karate tokiói olimpiai kvalifikációs sorozatának salzburgi állomásán, amelyen minden korábbinál nagyobb mezőnyök indultak. A 99 ország több mint 2000 indulója jelzi a sportág elképesztő népszerűségét, egyúttal még értékesebbé teszi az elért eredményeket. A Karate1 Series A besorolású viadalon a 75 kg-os férfiak mezőnyében Hárspataki Gábor 220 versenyző között végzett az élen!

Hárspataki Gábor hat győzelemmel jutott el a döntőig, és ezek közül első öt küzdelmében spanyol, szlovén, tajvani, üzbég és egyiptomi ellenfelei még csak pontot sem tudtak elérni ellene. Az elődöntőben a chilei Charpentier volt az első, aki értékelhető technikát hajtott végre az MTK versenyzőjén, ám 2-1-gyel így is Hárspataki Gábor került a fináléba. A döntőben szintén hibátlan maradt a múlt évi Európa-bajnoki ezüstérmes magyar, aki taktikusan küzdve, 1-0-ra verte az olasz El Sharaby-t. 

 

A diadallal Hárspataki Gábor nagyot lépett előre a tokiói ötkarikás ranglistán, akárcsak az idén júniusi, minszki Európa Játékokon való részvétel felé, amelynek programjában szintén szerepel a karate.

A többszörös korosztályos Eb-érmes György Dániel Salzburgban is megmutatta, hogy egyre inkább képes a felnőtt világelitben is helyt állni. A 84 kg-os kategóriában grúz, kazah és orosz ellenfele legyőzése után a súlycsoport egyik legjobbjától, a török Aktastól csupán bírói döntéssel kapott ki. A BVSC-Zugló karatésa a vigaszágon előbb egy iráni sportoló, aztán egy igazi nagy név, a korábbi Európa-bajnok görög Tzanos legyőzésével kiharcolta a bronzmérkőzés jogát. A harmadik helyért György Dániel 1-1-re végzett a tavalyi vb-bronzérmes iráni Poorshabbal, ám mivel az első találatot az ellenfél szerezte, a szabályok szerint ő győzött – a fiatal magyar azonban így is pályafutása egyik legnagyobb sikerét könyvelhette el.

 
gyorgy danielGyörgy Dániel lábsöprése

Karate1 Series A olimpiai kvalifikációs verseny, Salzburg, Hárspataki Gábor eredményei:

A 64 közé jutásért: -Ibanez (spanyol) 2-0
A 32 közé jutásért: -Primozic (szlovén) 8-0
A 16 közé jutásért: -Hszu (tajvani) 1-0
Nyolcaddöntő: -Ibrokhimov (üzbég) 3-0
Negyeddöntő: -Hegazy (egyiptomi) 2-0
Elődöntő: -Charpentier (chilei) 2-1
Döntő: -El Sharaby (olasz) 1-0

Turák Péter

Küzdősportban támogatónk a profight.hu




https://www.high-endrolex.com/26