Kiváló hazai szereplés a második napon is!
2019. May 21. 14:00

Kiváló hazai szereplés a második napon is!
Több szakágban is szereztek érmeket a felnőtt magyar versenyzők a budapesti kick-box világkupa szombati napján. A verseny megnyitóján bejelentették, hogy Király István, a hazai szövetség alelnöke lett a sportág európai szövetségének első embere. A világkupa keretén belül ringbe lépett az elmúlt hónapokban a TV2 Exatlon vetélkedőjében országos népszerűséget szerzett három kick-boxos, Rákóczi Renáta, Jóni Máté és Murvai Lívia.
 

A vártnál jobb szereplést tudhatnak maguk mögött a formagyakorlatban indult magyarok. Közülük a szakág vezetésével tavaly megbízott Puravecz Péter két aranyérmet – és mellette egy bronzot – is nyert.

 

Küzdelemben a pointfighting szabályrendszer felnőtt súlycsoportjaiban ezúttal nem avattak magyar győztest. Az elmúlt időszakban remeklő Busa Andrea második, Veres Alex pedig harmadik lett. Méltóképpen helytállt a pénteken a veteránok mezőnyében két aranyérmet nyert korábbi klasszis Csikós Péter, aki bejutott a döntőbe.

 
busa andrea 1Busa Andrea (jobbra)

Tavalyi eredményét megismételte a ringben Busa Gabriella, aki a kiütésre menő full-contactban ugyancsak ezüstéremmel zárta a világkupát.

 

A világkupa ünnepélyes megnyitóján az európai szövetség első embere, az ír Roy Baker bejelentette: a jövőben csak a WAKO világszövetség elnökeként kíván tevékenykedni, és gratulált a megválasztott új kontinentális vezetőnek, Király Istvánnak. Az eddig az alelnöki tisztséget betöltő magyar sportvezető köszönetet mondott mindenkinek, akinek része volt abban, hogy ilyen magas pozícióig juthatott, ugyanakkor felhívta a figyelmet arra: mindig a versenyzők érdekét kell szem előtt tartani.

 

A megnyitót követően kötelek közé léptek a közelmúltban a TV2 sport reality-jében szerepelt kiválóságok, akiknek küzdelmét több exatlonos társuk a lelátón szurkolta végig. Hármuk közül Rákóczi Renáta nemcsak bemutatót vívott, hanem meccse beszámított a világkupába is: a norvég Celik elleni győzelme pedig azt jelentette, hogy bejutott a női full-contact 60 kg-os súlycsoportjának döntőjébe.



rkczi rentaRákóczi Renáta

 

25. Magyar Kick-box Világkupa, 2. nap, a felnőtt magyar érmesek:

 

Pointfighting:
Férfiak: 
57 kg: 3. Cselovszki Patrik
79 kg: 3. Veres Alex
+94 kg. 2. Csikós Péter
Nők: 
50 kg: 2. Török Szonja
60 kg: 2. Busa Andrea

 

Full-contact: 

Nők:

52 kg: 2. Busa Gabriella
 

Formagyakorlat:

Férfiak:

Kreatív: 2. Friedl Flórián
Kreatív fegyverrel: 1. Puravecz Péter 
Zenés: 1. Puravecz Péter, 2. Schersing András, 3. Friedl Flórián

Zenés fegyverrel: 2. Schersing András, 3. Puravecz Péter

Turák Péter

Küzdősportban támogatónk a profight.hu