Paulo Costa jövő áprilisig nem küzdhet!
2019. October 31. 16:49

Paulo Costa jövő áprilisig nem küzdhet!

A UFC első számú középsúlyú harcosa bicepsz sérüléséből gyógyult volna meg, de visszaesett, így jövő áprilisig nyúlik a kényszerpihenője.

A 28 éves Costa decemberben Israel Adesanya ellen lépett volna az Oktagonba egy címmeccs keretein belül, azonban egyéves bicepszsérülése a vártnál sokkal lassabban javul.

 

A lassú javulás miatt a UFC megerősítette, hogy az ideiglenes bajnoki címért új ellenfeled kap Adesanya, de neveket még nem említettek.

 

„Most hallottam, hogy a UFC új ellenfelet keres Adesanyanak.” – mondta Wallid Ismail, Costa szóvivője. „Elképzeli sem tudom, hogy Adesanya mással küzdjön és ne Paulo Cosaval.”

 

„Paulo készen áll majd a küzdelemre 2020 áprilisában és ez egy olyan meccs lesz, amit minden MMA rajongó meg akar majd nézni. Ők ketten tényleg utálják egymást és mindketten veretlenek. A harc végtelen lehetőséget rejt.”

 

„Ez a meccs mindent tartalmaz, hogy megdöntse a UFC pay-per-view rekordjait.” – folytatta Ismail. „Paulo biztos benne, hogy Adesanya hamarosan veszíteni fog, de szeretne ő lenni, aki először legyőzi Adesanyat.”

 

A hónap elején a UFC elnöke, Dana White azt mondta, hogy Costa az első a sorban, aki összemérheti tudását Adesanyaval, miután legyőzte Robert Whittakert. Adesanya győzelmét követően kihívta Costat, aki a kamerákba integetett neki, hogy menjen oda hozzá.

 

De egy keddi interjúban White azt mondta, hogy „valami máson dolgoznak” Adesanya meccsét illetően Costa hosszú kényszerpihenője miatt. A pletykákat megelőzendő, White kizárt az esetleges szupermeccs lehetőségét Jon Jones és Adesanya között.

 

Costa bebiztosította elsőségét a súlycsoportbana kétszeres ideiglenes bajnok, Yoel Romero felett aratott győzelmével. Azzal a diadallal nem mellesleg 13 meccsesre duzzadt veretlenségi sorozatát is folytatta.

forrás: mmafighting.com

Küzdősportban támogatónk a profight.hu