https://www.high-endrolex.com/26 Nurmagomedovnak nem igazán tetszene a McGregor elleni visszavágó - Fight Online

Nurmagomedovnak nem igazán tetszene a McGregor elleni visszavágó
2020. February 26. 19:03

Nurmagomedovnak nem igazán tetszene a McGregor elleni visszavágó

Khabib Nurmagomedov tökéletesen tisztában van a Conor McGregor-élmény előnyeivel és hátrányaival is.

Emlékezhetünk rá, hogy Nurmagomedov azt mondta a McGregor elleni visszavágóról, hogy akkor hajlandó tárgyalni róla, ha az ír győzelmi arányával kiérdemli azt. McGregor januárban 40 másodperc alatt elintézte Donald Cerronét, de ez Nurmagomedov szerint még kevés.

 

„Cowboy mindig elveszíti a fő meccseket. Mindig” – mondta Nurmagomedov a TMZ Sportsnak. „Nem emlékszem rá, mikor nyert utoljára. Az utolsó tíz alkalomból emlékeim szerint hetet vagy nyolcat elveszített. Nem top harcos sem könnyű-, sem váltósúlyban. Nem az. Természetesen nagy név, de már lejárt az ideje.”

 

„Conor nagyon jó ellenfelet választott. Most visszatért és legyőzte Cowboyt és erről beszélnek. ’Oké, vissztért a srác’. Nem. Olyan kemény ellefelekkel kell küzdenie, mint Justin Gaethje vagy valaki hasonló. Vissza kell térnie könnyűsúlyba, le is kell fogynia. De ez csak az én véleményem.”

 

Van értelme annak, hogy Nurmagomedov is Gaethje mellett lobbizik főleg, mivel ugyan az a cég menedzseli mindkettőjüket. Ugyanúgy, mint a harmatjúlyú Henry Cejudo esetében, aki nyíltan segít Gaethje kampányában.

 

Nurmagomedov nem gondolja, hogy McGregor különösebben kerülné Gaethjet. Szerinte ez csak McGregor ellenfél-választási preferenciáinak eredméyne.

 

Nurmagomedov szerint kettejük visszavágóját csak a pénz hajtja és nem a versenyszellem.

 

„Szerintem az emberek szeretnék látni a dolgok folytatását” – mondta Nurmagomedov. „Csak a drámát akarják látni. Ha megkérdezed az emberektől, hogy szerintük ki fog nyerni, 99%-uk azt fogja mondani, hogy Khabib, mint ahogyan az első alkalommal is tette. Az emberek csak a nagy dráma showt akarják látni.”

 

„Ha a pénzről beszélünk, akkor jó dolog. Ha a drámáról beszélünk, akkor is. Ha egy igazi könnyűsúlyú meccsről beszélünk, akkor pedig nem jó. Ez nem egy igazi bajnoki küzdelem. Ha azonban a drámáról és a pénzről beszélünk, akkor nyilvánvalóan jó. De én a showért jövök ide, hogy örökséget csináljak. Az örökségemért pedig kemény ellenfeleket kell legyőznöm, mint Dustin Poirier, Iaquintana és ilyenek. Jelenleg ez Tony Ferguson. Mindannyiukat le kell győznöm, akik valódi versenyzők és nem hamisak.”

 

Nurmagomedov április 18-án védheti meg címét Ferguson ellen, aki jelenleg 12 meccses győzelmi szériát hozott össze. McGregorhoz és jó pár korábbi ellenfeléhez képest, Nurmagomedov teljesen más fényben látja Fergusont.

 

„Szerintem, és ez csak az én véleményem, az elmúlt néhány évemben olyan emberekkel küzdöttem, mint Barboza, dos Anjos, Conor, Poirier, Iaquintana és egyikük sincs olyan kemény, mint Tony Ferguson.” – tette hozzá Nurmagomedov. „Ez az, amiért tényleg azt érzem, hogy motivált vagyok, mert az eddigi ellenfeleimről mind azt gondoltam, hogy ’Oké, ezt a srácot le tudom győzni’. Természetesen keményen dolgozom, de jelenleg ő egy nagyon, nagyon kemény ellenfél.”

 

„Ezért fókuszálunk, mint mindig, de most még fókuszáltabbak vagyunk és még keményebben dolgozunk. Tony nem olyan, mint a korábbi srácok. Egy kicsit keményebb mindegyikőjüknél.”

forrás: mmafighting.com

Küzdősportban támogatónk a profight.hu




https://www.high-endrolex.com/26