https://www.high-endrolex.com/26 Elindultak az online edzések! - Fight Online

Elindultak az online edzések!
2020. March 27. 19:30

Elindultak az online edzések!
A koronavírusos  járvány alaposan felbolygatta, átváltoztatta a mindennapi élete, s ez a Békés Megyei Harcművész Szövetség és a megyei harcművész kluboknál sem történt másképpen. Alkalmazkodni kell a naponta változó körülményekhez, hiszen a  bezárkózás a vírus elleni harc része s ez egyben következmény is.

A klubok egy része a tanítványoknak olyan otthon is megvalósítható edzéstervet írt, amely kondíciójukat szinten tartja. Magyarbánhegyesen, a Corvin Taekwon-do Klubban is így dolgoznak, általános képesség fejlesztést folytatnak., de a válogatottak már önállóbban intézik felkészülésüket, hiszen még nem lehet tudni,mi lesz az Európa-bajnoksággal.. Ugyanez a helyzet Battonyán is, ahol szintén szép számmal találunk válogatott versenyzőket, ahogyan Rádai Imre edző elmondta. Egyéni készülést terveztek 2 -3 fő részvételével, s ha a körülmények is engedik, még egy-egy óvatos konditermi foglalkozás is belefér. Az Uhrin Béla vezette gyulai aikidosok is egyéni edzéseket folytatnak.
Bks Megyei Harcmvsz Szvetsg
Mezőberényben Barna Márton mester, és Kondoroson Litauszki László mester vezetésével egyelőre kivárnak a kick-boxosok,  de mozgásban vannak, elsősorban a kondíciójukat fejlesztik, erősítenek, erőnléteznek, az alapozásra emlékeztető gyakorlatokkal. Dohányos András lakótelepi kick-box versenyzői szintén otthon készülnek, edzőjük szakanyagot tett fel a facebook oldalukra,erősítő, zsákoló gyakorlatokat s tartja velük a rendszeres kapcsolatot. A modern technika része a felkészülésnek, hiszen a szarvasi shotokan karatésok a youtubi csatornán tartottak video-s edzést élőben, ugyanezt tervezték az ifjabb Gyarmati Imre vezette bucsai kyokushin karatésok és a békéscsabai lakótelepi All-Style - Goshinkai karate csoport. A gyulai kyokushin karatésok vezetője, Szabó Ferenc mester egy Facebook csoportba feltett heti általános edzéstervvel tartja szinten összetartó gárdáját. A JALTE point-fighting gárdájának eredményes versenyzői  Debreczeni Dezső mester vezetésével szintén a facebookra feltett edzésterv alapján edzenek. Kontrolként egy kis filmet küldenek vissza a versenyzők edzőjüknek, aki díjazza a legjobb alkotásokat.Ez is a versenyszellem fenntartása.



90528975_3350947334918671_7046521592918048768_n


Gregor László mester, a megyei szövetség elnöke felhívta a klubok edzőinek figyelmét arra, hogy nagy az edzők felelőssége. Fontos, hogy a csoportok létszám vesztesége legyen minél kisebb, ami azért nehéz a csak versenyzéssel foglalkozóknál mert gyakorlatilag május közepéig sem hazai, sem nemzetközi verseny nem lesz, így nehéz a versenyzőket edzésben tartva motiválni. A járványtól függő, hogy utána lesz e egyáltalán és mikor folytatás.

Ez a kis kitekintés amúgy jellemző a megyei harcművészeti életére, mindenki a minél hamarabbi folytatásban reménykedik. Ezt egyaránt kívánja mester és tanuló, versenyző irányzat és nem versenyző harcművészeti stílus. Legyen így!!!

Gregor László

Küzdősportban támogatónk a profight.hu




https://www.high-endrolex.com/26