Hihetetlen befejezések a UFC-ben! (VIDEÓ)
2020. March 29. 22:38

Hihetetlen befejezések a UFC-ben! (VIDEÓ)

A koronavírus a UFC-re is kihatással van, hiába tesz meg minden tőle telhetőt (talán még többet is) Dana White a zökkenőmentes haladás érdekében.

Nincsenek újabb összecsapások a UFC háza táján, így – mint sok más cég – ők is az archívumhoz nyúltak YouTube csatornájukon és milyen jól tették!

 

Felelevenítettek egy olyan technikát, mely a promóció fennállása óta mindössze két alkalommal szült eredményes KO befejezést. A legjobbak talán tudhatják, melyik technikáról van szó, de aki szeret találgatni annak egy kis segítség: ez egyfajta rúgás. Na, meg van már a megoldás?

 

Ha nincs, most eláruljuk: upkick, ami nagyjából felfelé rúgást jelent tükörfordításban. A valóságban azonban kicsit több kell a technika végrehajtásához, mint hogy egyszerűen felfelé irányuljon a rúgás. Ha kicsit tágabban értelmezzük a felfelé rúgás kategóriát, a repülő térdesek és a fejre irányuló maegerik is beleférhetnek. Itt azonban másról van szó: a végrehajtó a földön fekve indítja a technikát, mely (sikeres végrehajtás esetén) a szenvedő fél állán csattan.

 

Lássuk tehát az ominózus összeállítást:

 

  

 

Az legutóbbi sikeres upkicket Niko Price hajtotta végre 2019 októberében. Az azt megelőző és egyben első sikeres upkick KO-t pedig 14 évvel korábban láthatták élőben a Jon Fitch vs Thiago Alves összecsapás nézői.

Küzdősportban támogatónk a profight.hu