https://www.high-endrolex.com/26 Nurmagomedov: „Velem vagy nélkülem” is meg lesz tartva a UFC 249 - Fight Online

Nurmagomedov: „Velem vagy nélkülem” is meg lesz tartva a UFC 249
2020. March 30. 23:29

Nurmagomedov: „Velem vagy nélkülem” is meg lesz tartva a UFC 249

Dana White, a UFC elnöke hetekig ragaszkodott hozzá, hogy a UFC 249 könnyűsúlyú címmeccse Khabib Nurmagomedov és Tony Ferguson között a tervek szerint alakuljon. Most ez azonban kevésbé tűnik valószínűnek.

A UFC könnyűsúlyú bajnoka egy friss Instagram Live-ban elárulta, hogy Dagesztánban ragadt. Nurmagomedov egyébként egészen addig Amerikában edzett, amíg a UFC nem közölte vele, hogy nem ott kerül majd sor a címmeccsre, mert akkor hazautazott. Jelenleg is Oroszországban tartózkodik, melyet az utazási tilalom miatt nem tud elhagyni.

 

„Az AKA-ban edzettünk minden, az összecsapást érintő információ nélkül, hogy mikor és hol kerül majd rá sok” – mondta a bajnok. „Aztán szólt a UFC, hogy 100%, hogy nem az Államokban kerül sor az ütközetre. És azt is mondták, hogy 99%, hogy az Emirátusokban, Abu Dhabiban lesz majd a meccs.”

 

„Miután beszéltünk a UFC-vel, úgy döntöttünk, hogy a meccs előtt egy hónappal az Emirátusokba repülünk. Nem emlékszem a pontos dátumra, 19. vagy 20. volt, meg kell néznem. De amikor leszálltunk az Emirátusokban, megtudtuk, hogy le fogják zárni a határaikat. És senki sem repülhet se ki se be az állampolgárokon kívül. Szóval vissza kellett repülnünk Oroszországba”

 

„Jelenleg Dagesztánban vagyok és edzek és készülök minden nap. Bár azt nem tudom, hogy mire készülök. Mert miután megérkeztünk Oroszországba, szintén kiderült, hogy itt is le fogják zárni a határokat. Pont, mint az Államokban, Európában, az Emirátusokban, mindenhol. Az egész Világ karantén jelenleg.”

 

A koronavírus pandémia már három alkalommal kényszerítette halasztásra a UFC-t, de Dana White mindent megtesz azért, hogy a UFC 249 a helyén maradjon. Most azonban még a mindennél is többre lesz szükség, vagy – Khabib elmondása szerint – nélküle mehet le az esemény.

 

„Szóval most azt hallom, hogy velem vagy nélkülem, de megszervezik az estét. OK, hajrá” – mondta Khabib. „Mindenkinek be kéne tartania a törvényt. Nem vagyok ellen, tudom, hogy a harcosoknak is etetni kell a családot és fizeni a számlákat. Tudom milyen nehéz ez egy harcosnak. Ha nem harcolnak, nem kapnak semmi pénzt.”

 

„Olyat is hallottam már, hogy ellenfelet keresnek Tonynak, mert ő az Államokban van én pedig itt, Oroszországban. De én nem a saját akaratomból vagyok itt. A UFC azt mondta, hogy 100%, hogy nem az USA-ban lesz a meccs, illetve ha nem is az Emirátusokban, akkor is az Atlanti óceán ezen felén. Mindent megbeszéltünk a UFC-vel. Addigra már öt hét kemény edzésen voltam túl”

 

„Most nem igazán tudom, hogy mi történik. Elég nehéz edzeni és tartani a súlyodat, amikor az egész világ le van zárva és nem tudod, hogy mire készülsz. De ez nem az első alkalom a karrierem során, hogy akadályokkal találom szembe magam.”

 

Ha valóban emiatt bukik kettejük összecsapása, azzal ötre nő a közöttük megszervezett, de végül elmaradt meccsek száma. De Ferguson nagyon reméli, hogy máshogy alakulnak a dolgok. A korábbi ideiglenes bajnok Twitteren válaszolt Nurmagomedovnak.

 

„Április 18 közeledik @TeamKhabib & Oroszországban bujkáltok. Az utazási tilalmak nem fognak megakadályozni abban, hogy szétrúgjam azt a s*gget. Ne használd ezt kifogásnak, hogy meghátrálj. Küldtek neked számos helyszínt, küldj nekünk egyet.”

 

Izgalmas lesz az elkövetkezendő időszak, lássuk, meg tudja-e oldani a helyzetet Dana White.

forrás: mmafighting.com

Küzdősportban témogatónk a profight.hu



https://www.high-endrolex.com/26