Éremért megy a magyar csapat a brémai Világbajnokságra!
2014. november 05. 20:06

Éremért megy a magyar csapat a brémai Világbajnokságra!
Szerdától vasárnapig rendezik Brémában a 22. Karate Világbajnokságot, amelyen 107 ország 900 versenyzője vesz részt. Magyarországot tizenöt sportoló képviseli, köztük az idei Karate1 Premier League sorozatában győztes Szegedi Döme.  A versennyel együtt első ízben a fogyatékkal élők világbajnokságára is sor kerül. 

Profight: Harcművészeti felszerelések széles választéka!

Nagy feladatra vállalkoztak a német szervezők. Azt a két évvel ezelőtti párizsi felnőtt világbajnokságot kellene felülmúlni (megközelíteni), amelyhez foghatót még nem látott a karatés világ. A francia fővárosban mind színvonalában, mind külsőségeiben olyan vb-t rendeztek, amelyet bármelyik sportág megirigyelhetett volna. Mindenesetre Bréma a jegyeladással már jelezte, elfogadja a kihívást: a verseny mind az öt napjára tízezer fős tömeg várható az arénába.

A válogatott                                                                                           A válogatott

Nyolc párizsi világbajnok lesz ott Brémában és próbálja megvédeni címét: Alexandra Recchia (női 50 kg), Lucie Ignace (női 55 kg), Kayo Someya (női 68 kg), Nadège Ait Ibrahim (női +68 kg), Antonio Diaz (férfi kata), Magdy Hanafy (férfi 67 kg), Luigi Busa (férfi 75 kg) és Enes Erkan (férfi +84 kg). 

Rajtuk kívül a 2014-es Karate1 Premier League sorozat győzteseinek túlnyomó része is tatamira lép, köztük a férfi 67 kg-os súlycsoportban Grand Winner címet elnyert Szegedi Döme (ahogyan az a WKF honlapjánis olvasható). 

A magyar válogatott komoly küldöttséggel, 15 fővel vesz részt a vb-n. A férfiak nehézsúlyú kategóriáján és a két csapat katán kívül valamennyi versenyszámban lesz indulónk. Szerdán és csütörtökön az egyéni kata (formagyakorlat) és kumite (küzdelem), illetve a csapat kata versenyszámok, pénteken pedig a csapat kumite versenyszámok selejtezőit és vigaszági mérkőzéseit rendezik. Szombatra és vasárnapra a bronzmeccsek és a döntők maradnak.

- Tíznapos edzőtáboron vagyunk túl, amely során igazi egységes csapattá kovácsolódott össze a válogatott- mondta el Ruzsinszki György, a felnőtt válogatott edzője. - A versenyzők hozzáállása nagyon jó volt, elvégezték azt a munkát, amit szerettünk volna, sőt, talán még többet is, mindannyian az elvárások felett teljesítettek. Bízunk abban, hogy a világbajnokságon egyéniben és csapatban is tudunk érmet hozni. Fiatal válogatottunk van, a férfi kumite csapatnak például húsz év az átlagéletkora, úgyhogy nyilván még van idejük arra, hogy igazán beérjenek, de a képesség már most is megvan bennük, valamint az akaratban és motivációban sincs hiány. 

22. Karate Világbajnokság - a magyar indulók:

Férfiak:

Kata: Nagy Botond
60 kg: Hübner András
67 kg: Szegedi Döme
75 kg: Kőhegyi Zoltán
84 kg: Höning Buda
Kumite csapat: Hàrspataki Gábor, Höning Buda, Kőhegyi Zoltán, Szegedi Döme, Szilva Norbert, Tadissi Martial, Virág András

Nők:

Kata: Sterck Laura
50 kg: Molnàr Réka
55 kg: Bànhàzi Zsófia
61 kg: Lassingleitner Fruzsina
68 kg: Metzger Szandra
+68 kg: Bartha Nikola
Kumite csapat: Bartha Nikola, Lassingleitner Fruzsina, Metzger Szandra, Molnàr Réka 

A világbajnoksággal együtt rendezik meg az 1. Fogyatékkal Élők Karate Világbajnokságát. A kerekesszékes Németh István személyében ott is lesz magyar induló. 

A világbajnokság honlapja elérhető itt.Turák Péter