Bestfighter Világkupa Olaszországban
2014. június 27. 13:49

Bestfighter Világkupa Olaszországban

 Ha eljő június első hétvégéje, akkor szinte mindenki a közelgő iskolazárásra és a nyaralásra gondol. A világ kick-boxosai is a remek nyaralós célpontnak számító Olaszországra összpontosítanak ilyenkor, de korántsem a jó borok, vagy a csodás tengerpartjuk miatt, hanem az egy híján huszadik alkalommal megrendezésre kerülő világkupára, a Bestfighter végett.

Profight: Kick-box ruhák, és felszerelések széles választéka!

Az Irish Open után, a kontinens második, és a júliusi US Open mögött a harmadik legnagyobb világversenyének számító Bestfighter, a legjelentősebb megmérettetésnek mondható. A résztvevő 28 ország hatalmas mezőnyének, közel 2100 harcosának, élversenyzőjének, természetesen mi más célja is lehetne, mint hogy ennek a már a nevében is tiszteletet és tekintélyt parancsoló versenynek a legmagasabb fokára állhasson fel és a nemes győzelemmel járóhatalmas kupával gazdagítsák trófeagyűjteményüket.

Tehát a kérdés adott, ki lesz 2014-ben a Bestfighter, azaz a legjobb harcos?

 A Csepel Halker-KirályTeam Kick-box Akadémia világverőharcosai számára pedig a legfőbb kihívás az, hogy az elmúlt években sorra kivívott és megvédett trófeáit ismét hazahozzák a XXI. kerületbe, tovább öregbítve a csepeli pointfighting kick-box hírnevét és dicsőségét. Megszerezni az elsőséget egyik versenyen sem könnyű, de megvédeni a bajnoki címet és megtartani azt, már sokkal nagyobb nyomást és kihívást jelent. Ezen a rangos megmérettetésen pedig különösen nehéz, hiszen a legnagyobb ellenfeleink hosszú évek óta az olaszok, s nincs annál édesebb, ha a győzelmet jelentőkupát a hazai pályán sem sikerül megszerezniük!

 A Halker-Király Team A  csepeli Halker-Király Team

 A csepelieken tehát hatalmas nyomás volt, éppen ezért a Király István Nagymester által vezetett kis csapat a felkészülést rendkívül komolyan vette. Eme felkészülés fókusza a hagyományosan legnagyobb 3 trófeának számító győzelem megszerzése és megvédése volt, ami a felnőtt csapat győzelme, illetve a női és férfi Grand Champion címek. Az egyéni súlycsoportos győzelmek is hatalmas tiszteletet jelentenek, még az élversenyzőknek is, de az előbb említett három kupa megszerzése a hab a tortán, éppen ezért a csepeliek minden energiájukat erre a feladatra összpontosították.

 A pénteki napon a csapat küzdelmek sorsolásakor már tisztán látszott, hogy a legnagyobb ellenfélnek számító házigazda olaszok mindent elkövetnek, hogy megnehezítsék a Csepel Halker-Királyteam kick-box akadémia csapatának menetelését a győzelem felé. A saját sorsolási águkon sorra könnyűnek számító csapatokkal, ellentétben a mi águnkon, csupa nehéznek számító, erős és kellemetlen ellenféllel kellett farkasszemet nézni a srácainknak. A mi lányainkat és fiainkat azonban nem olyan fából faragták, hogy egy ilyen próbálkozás kedvüket szegje. Aki olyan győzelemre éhesen és mindenre elszántan áll fel a tatamira mint a Halker-KirályTeam harcosai, azok előtt nincs megállás! A hatalmas meleg sem okozott akadályt. De a jó öreg csepeli edzőtermünk vasbeton felépítésnek köszönhetően már májusban szaunává válik és ez a hozzászokás is csak az előnyünkre vált, szemben a légkondicionált edzőtermekben készülő ellenfeleinkkel.

 A menetelés az elődöntőig simán ment a Csepel Halker-KirályTeam harcosainak, épp a döntőbe jutáshoz készülődtek, amikor is hatalmas hangzavar támadt. A magukat könnyűágra tévő házigazda olaszok elszámították magukat és alulmaradtak az osztrák válogatott csapattal szemben, amit a hazai közönség természetesen nehezen viselt. Mindenki az olasz Bestfighter Team és a csepeli Halker-KirályTeam döntőjére számított. Ellenben az olaszokkal, a mi lányaink és fiaink simán a döntőbe verekedték magukat és ez a lendület a döntőre is megmaradt olyannyira hogy a Bestfighter Team-et legyőző osztrák Team Tae-Kibo egy kétszeres technikai KO-nak számító27:7-es csepeli győzelemmel lett porrá zúzva!

 Immáron ötödik alkalommal, a csepeli Halker KirályTeam Kick-box Akadémia nagyszerű kick-boxosai kezébe került a legnagyobb presztízsű kupa!

 A győztes csapat tagjai  : Kondár Anna, Nagy Henrietta, Gömbös László, Jároszkievicz Krisztián, Mórádi Zsolt és Veres Richárd.

 Gömbös LászlóAz ezüstérmes Gömbös László

 Szombaton az egyéni súlycsoportos küzdelmek során, a lányaink és fiaink tovább gyarapították a nemesfém kollekciójukat. A lehetségesen megszerezhető8 aranyéremből csupán egy kategóriában nem sikerült megszerezni a győzelmet, így végül 7 arany és 1 ezüstéremmel zártak a csepeliek. A súlycsoportonként átlagosan 32-es sorsolási táblából kiindulva, a harmadik legnagyobb világversenyen, a legrangosabb ellenfelekkel szemben, igazán grandiózus teljesítménynek számít.

 Ha a hab a tortán a csapat győzelem megszerzése, akkor a cseresznye a habon a Grand Champion győzelem kivívása! Ezen küzdelmek sajátossága, hogy bárki elindulhat rajta és nincs súlycsoportbeli megkötés. A hatalmas, 128-as táblán végigverekedni magát a végső győzelemig, minden top versenyző álma és célja! A csepeli lányoknak és srácoknak meg különösképpen. A két kiutazónői versenyzőnk közül Nagy Heni egy sérülés miatt nem indulhatott, de az ötszörös világbajnokunk, Kondár Anna szépen menetelt át a mezőnyön s végül a döntőben az olaszok legnagyobb sztárjával Luisa Guilottival került szembe, valamint az olaszok felfokozott dühével, a bírók elkeseredésével. Amúgy sem könnyű ellenfél az olasz, de ilyen körülmények között nyerni, egyszerűen lehetetlen volt. 3-4 pontot nem adtak meg Annának, aki így sajnos hosszabításban egy ponttal aulmaradt.

 

Ki a legjobb felnőtt férfi pointfighter? A Grand Champion küzdelmek legfőbb kérdése ez.

 Világbajnok klasszisaink minden energiájukat és elszántságukat latba véve álltak fel a tatami szélére , hogy ismét bebizonyítsák, ennek a kupának a helye a kick-box Mekkájában, Csepelen van. A legjobb 4 kialakulásakor már tisztán látszott hogy erre igen jó esély van, hiszen a négy elődöntősből hárman Akadémiánk kiválóságai, azaz három csepeli fog állni a legfontosabb dobogón. A döntőt végül a világ két legjobbjának számítóharcos vívta, akik történetesen csepeliek.

 Mórádi Zsolt és Gömbös László egy nagyon látványos és pazar gála küzdelemmel köszönte meg a  hatalmas nézőseregnek a bíztatást, ahol végül Mórádi Zsolt emelhette magasba a leg-leg-leg trófeát!

 
 A Grand Champion küzdelmek során az ezüstérmet Gömbös László, a bronzérmet pedig Veres Richárd szerezte meg. A magyar, pontosabban a csepeli pointfighting kick-box dominanciája továbbra is fennáll, hiszen a három leg-leg-leg kupa közül kettőt besöpörtek a versenyzőink, a világ harmadik legnagyobbnak számítóversenyén, a Bestfighteren! Ez a fantasztikus teljesítmény remek alapja lesz az év talán legfontosabb hátralévő versenyéhez, hiszen a csepeliek nem kevesebbre szoktak vállalkozni július közepén, minthogy a világ legnagyobb versenyének számító floridai Orlandóban megrendezésre kerülő US Openen is megmutassák milyen kemény fából faragták őket!

 

 Balázs Jácint