Sikeresen megérkezett és bemért a magyar csapat a Világbajnokságon
2015. október 30. 14:06

Sikeresen megérkezett és bemért a magyar csapat a Világbajnokságon
Szerbia fővárosában, Belgrádban elkezdődött a K-1,Low-kick és kick-light kick-box világbajnokság, amelyen 52 ország 669 versenyzője lép a küzdőterekre. A szép számú versenyzői gárdában a magyarok is képviseltetik magukat. A vasárnapi megérkezés után örömteli, hogy mindenki hozta a versenysúlyát versenyzőink közül.

  Profight: Harcművészeti és edzőfelszerelések széles választéka!

Elkészült a sorsolás is. A keddi napon már selejtezőket is tartanak, hiszen van, aki bemérkőző lesz.
K-1 szabályrendszerben 63,5 kg-ban Habash Antoine például már a 16-ba jutásért is mérkőzik, ráadásul az ukrán Zakaria Dzalilov nem ígérkezik könnyű ellenfélnek. A mérkőzésre kedden nyitáskor, 10 órakor kerül sor.Low-kick-ben57 kg-ban  az újonc Petrina Pál nem került könnyű ágra. A nyolc közé jutásért a horvát Franjo Opacsak lesz az ellenfele, s ha nyer, a következő ellenfél várhatóan a súlycsoport egyes számú, orosz kiemeltje lesz. Klubtársa, Géczei Róbert 63,5 kg-ban szintén bemérkőzik a 16-ba Rejepguj Atyajev (Türkmenisztán) ellen kedden, 10.39-kor. 67 kg-ban a rutinos Görbics Gábornak a nyolc közé jutásért szintén türkmén ellenfél jutott Merdan Mamedov személyében.75 kg-ban az újonc Balogh Dávid egy ukrán-spanyol mérkőzés győztesével vív majd a nyolcba jutásért. A hölgyeknél Bordás Annamária 56 kg-ban egy svéd-olasz mérkőzés győztesével vív majd a négybe jutásért. 65 kg.ban Boros Kata a 8 közé kerülésért csap majd össze a lengyel Katarzina Jaworska ellenében.
    A kick-lightosokra sem vár könnyű sorsolás. Az egyik legnépesebb súlycsoportban , a 69 kg-ban Tóth Patrik román-török mérkőzés győztesével vívhat a nyolc közé jutásért.79 kg-ban az újonc Bárdosi Sándor bemérkőző a 16 közé, a kirgíz Askat Amirzajev lesz az ellenfél kedden, 11.36-kor-.+94 kg-ban Bayer Péter a nyolc közé az azerbajdzsáni Ehram Majidovval küzd majd meg 19.00-kor. A nőknél az újonc Makó Evelin a négy közé az osztrák Patrizia Pullinggal küzd majd meg 50 kg-ban. A tét a négybe jutás. 55 kg.-ban Busa Gabriella a 8-ba jutásért  Kristina Stojcevska (Macedonia) ellen lép tatamira este, 19.16-kor.Elkezdődik tehát a megmérettetés…

Keddi mérkőzések:
K-1.
63,5 kg. Habash Antoine – Zakaria Dzalilov (Ukrajna) a 16 közé jutásért  10.00

Low-kick
63,5 kg. Géczei Róbert – Rejepguj Atyajev (Türkmenisztán) a 16 közé jutásért  10.39

Kick-light
79 kg. Bárdosi Sándor – Askat Amirzajev (Kirgizisztán) a 16 közé jutásért 11.36

+94 kg. Bayer Péter – Ehram Majidov (Azerbajdzsán) a 8 közé jutásért  19.00

55 kg. Busa Gabriella – Kristina Stojcevska (Macedonia) a 8 közé jutásért.Gregor László