Több mint száz magyar versenyző küzd az érmekért!
2018. szeptember 25. 11:30

Több mint száz magyar versenyző küzd az érmekért!
Hatvannál is több érmet gyűjthetnek a magyar fiatalok az olaszországi Jesolóban zajló kadet és junior kick-box világbajnokságon. A sportág történetének legnagyobb vb-jén 65 ország 1800 versenyzője küzd meg egymással hét szabályrendszerben, köztük több mint száz magyar tehetség.

Válogatottjaink a félerős technikákat alkalmazó tatamis szakágak közül mind a háromban – pointfighting, ligh-contact és kick-light –, a kiütésre menő ringes szabályrendszerekből kettőben – low-kick és K1 –, valamint zenés formagyakorlatban indultak a megmérettetésen, ahol súlycsoportonként két versenyzőt lehetett nevezni egy országból.

jesolo akcio

A selejtezők során csütörtök estig 59 magyar verekedte be magát kategóriájában a legjobb négy közé, ami a sportág szabályai szerint azt jelenti, hogy ők már biztosan éremmel térhetnek haza.

Ugyanakkor ez a szám még bővülhet is, hiszen további hat magyar fiatal érhet el dobogós helyezést: négyüknek küzdelemben van erre esélye, míg a zenés formagyakorlatban két kick-boxosunk gyarapíthatja a büszke érmesek táborát a 10-18 éves korosztály legrangosabb világversenyén.

Turák Péter

Küzdősportban támogatónk a profight.hu