Ütős csapat megy Pozsonyba
2018. október 15. 11:46

Ütős csapat megy Pozsonyba
A hét végén Szlovákia fővárosában, Pozsonyban rendezik meg a WAKO kick-box világszövetség kick-light, K-1 és low-kick Európa-bajnokságát. Az idén , a régi , kialakult gyakorlatnak megfelelően ketté osztják a felnőtt Európa-bajnokságot, a másik EB-t, ahol a full-contact, a point-fighting, a light-contact és a formagyakorlat versenyszámokra kerül sor, november 17 és 25 között a szlovéniai Mariborban rendezik majd meg.

 A mostani Európa-bajnokságra egy nem túl nagy létszámú, de meglehetősen „ütős” csapat utazik majd. helyet kaptak többen, a tavalyi, magyar szempontból  rendkívül sikeres budapesti világbajnokság érmesei közül: Veres Roland, Zsarkó Dániel Péter, Busa Gabriella, Busa Andrea, Habash Antoine, Bertalan Gábor.
 A válogatott nagy része Tatán készült. Dancsó Zoltán a kick-light szakág szövetségi kapitánya, aki segítőjével , Olasz Attilával edzette a csapatot, örömteli hírekről számolt be:
 „Október 5-11-ig tartottuk edzőtáborunkat Tatán. A kick-light csapatból mindenki ott volt és gyors, robbanékony  csapattal megyünk ki, s én bízok benne, hogy továbbra is marad az a fejlődő tendencia, ami az elmúlt három éve irányításunk alatt mutatkozott. Kiemelném, hogy az „öregek” , a masters korosztály válogatottjai ugyanúgy végigdolgozták a tábort, s szerintem az előző évekhez hasonlóan eredményesek lesznek.
- Volt e esetleg sérülés a csapatban?
- Szerencsére senki sem sérült, s bízok benne, hogy ez így marad. Mindenki hozta a versenysúlyát is.”
 A csapat nagy része már szombaton lemérlegelt, többen fogyasztás után. Az Európa-bajnokság programja a korábbi években megszokott forgatókönyv szerint alakul. Vagyis október 13-án szombaton és  október 14 én vasárnap  érkeznek a csapatok. A leadott nevezések szerint 36 ország 516 versenyzője lép majd küzdőtérre. Október 15-én hétfőn tartják a ringes és a tatamis versenybírók eligazítását, a sorsolást, az edzők tájékoztatását  és a WAKO tagországok képviselőinek hagyományos nyitó bankettjét. Kedden , október 16-án 10 órától tartják a megnyitó ünnepséget és elkezdődnek a selejtezők. Szerdán és csütörtökön szintén egész nap zajlanak a mérkőzések a döntőbe jutásért.19 -én pénteken kerül sor a döntők első részére. Másnap, 20-án szombaton rendezik a döntők második részét .Az Európa-bajnokság  a hagyományos „búcsú bulival”, a Sayonara Partyval végződik.
 A verseny helyszíne Pozsonyban a 4200 nézőt befogadó Hant Arena lesz, -ott, ahol 2012-ben a Kadett és Junior Kick-boksz Világbajnokságot is megrendezték. Mivel a szlovák főváros a magyarok részére könnyen és gyorsan elérhető, ezért remélhetőleg a magyarokat sok szurkoló biztatja remélhetőleg. A pontos címe a csarnoknak: Trnavska cesta 29, Pozsony.
         A csapattal természetesen versenybírók is utaznak Szabó Gábor és Koczka András minden bizonnyal tovább öregbítik a magyar kick-box bírói kar hírnevét.
S nézzük, kik képviselik Hazánkat az Európa-bajnokságon. A felnőtteknél, ellentétben az utánpótlásnál egy kategóriában egy ország csak EGY versenyzőt indíthat.
 


Kick-light szabályrendszer:

57 kg. Veres Roland (Halker-Királyteam Kick-box Akadémia)
63 kg. Hammer Martin (Halker-Királyteam Kick-box Akadémia)
74 kg. Zsarkó Dániel Péter (Combat „D” Szeged)
79 kg. Bálint Zoltán (Halker-Királyteam Kick-box Akadémia)
84 kg. Kis Balázs Mihály (Esztergomi Kick-box SE)
+94 kg. Vida Ádám (Combat „D” Szeged)

50 kg. Busa Gabriella (Halker-Királyteam Kick-box Akadémia)
55 kg. Gremen Petra (Zrínyi Miklós Kick-box Akadémia)
60 kg. Nagy Rita (Combat „D” Szeged)
70 kg. Busa Andrea (Halker-Királyteam Kick-box Akadémia)
+70 kg. Osváth Dóra (Budapest Fighters)


Masters  korosztály:
63 kg. Bertalan Gábor (Controll  SE Szombathely)
74 kg. Bárdosi Sándor  Ferenc (Controll SE Szombathely)
84 kg. Kovács Imre (Budapest Fighters)
+94 kg. Vass Csaba (Combat „D” Szeged)

55 kg. Gazdagné Pintér Anett (Black&Golds Kick-box SE Veresegyháza)


K-1 szabályrendszer:

63,5 kg. Habash Antoine (Halker-Királyteam Kick-box Akadémia )
67 kg. Jóni Máté  (Halker-Királyteam Kick-box Akadémia)

56 kg. Rákóczi Renáta (Titán KBSE)

Low-Kick szabályrendszer:
52 kg. Zsiga Melinda (Twins Gym)

Gregor László

Küzdősportban támogatónk a profight.hu