Verhoeven átgázolt Inocente-n
2018. szeptember 30. 19:00

Verhoeven átgázolt Inocente-n

A GLORY Kickcboxing első amszterdami Johan Cruijff Arena-ban tett látogatása estéjét a Világ legjobb nehézsúlyú harcosa, Rico Verhoeven (55-10, 16 KO) címmeccse koronázta meg.

A holland nyolcadjára tette fel bajoki övét, ez alkalommal kihívója a beazil Guto Inocente (35-9, 17 KO) volt.
 
A bajnok kis távolságról küzdött, hogy kizárja kihívója rúgásait.
 
Inocente pörgésből próbálta megütni ellenfelét, de Verhoeven ügyesen kitért. A holland rúgásokkal tolt, amikor akcióba lendült. A kihívója pedig töretlen lendülettel próbálkozott fordulásból betalálni, de alacsony hatékonysággal dolgozott.
 
A második menet elején Verhoeven tovább rombolt lábbal. Inocente nem tanult az első menet sikertelenségéből, de most egy horoggal meg tudta előzni a holland bajnok a pörgő támadási kísérletet.
 
Egy jobbos rúgás-ütés kombináció a ring széléig kényszerítette Inocente-t. Verhoeven könyörtelenül folytatta a rúgásokat és lekontrázta ellenfele minden támadási kísérletét.
 
Inocente próbálta nyitni a távolságot, de Verhoeven nem hagyta. Könnyedén hárította az ütéseket és rúgásokkal válaszolt rájuk.
 
Verhoeven egy villámgyors ütéssel találta el Inocente fejét, mely igencsak elnyerte a közönség tetszését. Inocente a harmadik menet végéhez közeledve sokkal nehezebben vette a levegőt.
 
A negyedik menetben érezhető volt némi kétségbeesés Inocente-n. Továbbra is kereste a lehetőséget a pörgő ütésre, de Verhoeven könnyedén kitért. A brazil szabálytalan söpréssel próbálkozott, fejére dobva Verhoeven-t.
 
A bíró figyelmeztette Inocente-t, Verhoeven pedig csak mosolygott a dolgon. Verhoeven egy kemény térdessel bosszulta meg a söprést, amit egy fejrúgás követett.
 
A bajnok emelte a tempót, Inocente orra pedig vérezni kezdett.
 
Az ötödik menetben Verhoeven boksztávolságban maradt, hogy Inocente ne próbálkozhasson lábbal.
 
A brazil láthatóan elfáradt a sok bekapott támadástól. A holland nézők „Rico! Rico!”-t skandáltak. Inocente betalált egy felütéssel, amire Verhoeven egy fejrúgással válaszolt. A végére nem volt kérdés, ki nyeri az összecsapást.
 
„Rendben volt. Mindig van hova fejlődni.” – mondta Verhoeven a győzelme után.
 
A közönséghez is szólt néhány szót: „Az érzés az egész kib*szott testemet átjárja és ez csodálatos. Értünk jötettek ki ma este. Remélem jól éreztétek magatokat. Ha mind együtt tudjuk élvezni a sportot, minden rassz, akkor tudunk együtt élni és tudunk együtt szeretni.”
 
forrás: glorykickboxing.com

Küzdősportban támogatónk a profight.hu