Cain Velasquez a Cormier vs. Miocic-ról
2018. január 27. 13:03

Cain Velasquez a Cormier vs. Miocic-ról

Cain Velasquez-nek látszólag semmi problémája nincs Daniel Cormier nehézsúlyba való visszatérésével, sem azzal, hogy kihívta Stipe Miocic-et a UFC 226-en. Sőt, még segíteni is fogja őt a felkészülésben.

A UFC pénteken jelentette be, hogy a félnehézsúlyú bajnok Cormier (20-1 MMA, 9-1 UFC) feljebb megy egy súlycsoportot, hogy megmérkőzzön Miocic-csal (18-2 MMA, 12-2 UFC) a UFC 226-en, melyre július 7-én kerül majd sor, a Las vegasi T-Mobile Arena-ban. A páros a „The Ultimate Fighter” valóságshow-sorozatban is szerepel majd, ott szemben álló edzőként láthatjuk majd őket.
 
Miután pályafutásának kezdetén nehézsúlyban 13 győzelemig jutott vereség nélkül, Cormier egy súlycsoporttal lejjebb ment, ahol sikeres bajnokságot zárt. Kerülte a nehézsúlyba való visszatérés témakörét, mivel régi barátja és American Kickboxing Academy csapattársa, Velasquez (14-2 MMA, 12-2 UFC) is a bajnoki cím közelébe került (csak ő a nehézsúlyban).
 
Mire lezajlik a UFC 226, Velasquez-nek mindössze egyetlen összecsapás lesz a neve mellett három év alatt. Látszólag a visszatérés ösvényére lépett, de most előnyben részesíti, hogy segítse Cormier-t a Miocic elleni meccsre való felkészülésben.
 
Twitterén a következőt írta:
 
"Mint mindig, minden nap az edzőteremben leszek, hogy segítsem a testvéremet, hogy ő legyen a következő nehézsúlyú bajnok a UFC 226-en. Ha nyer, a dolgok érdekessé válnak."
 
Hashtag-jei között egy igen érdekes is szerepel: #GonnaGetMyBeltBack, azaz visszaszerzem az övemet. Sok találgatást indított el ezzel a harcos, de egyelőre csak Cormier és Miocic összecsapása a biztos.