Dana White: „Nem 100%, hogy Khabib megtarthatja az övét”
2018. október 08. 11:00

Dana White: „Nem 100%, hogy Khabib megtarthatja az övét”

Káoszba fulladt a UFC történelmének legnagyobb összecsapásának tartott könnyűsúlyú összecsapás a címvédő Khabib Nurmagomedov és kihívója, Conor McGregor között.

Dana White-nak, a UFC elnökének elmondása szerint pedig egyáltalán nem biztos, hogy Nurmagomedov a közeljövőben viselheti az övet.

 

A post-fight sajtótájékoztatón megkérdezték White-ot, hogy 100%-e, hogy Nurmagomedov a kirobbantott tömegverekedés ellenére is megtarthatja az övet.

 

„Nem, egyáltalán nem 100%.” – válaszolta White. „Az a helyzet, hogy a Nevada State Athletic Commisson szabályoz minket, vagyis az amelyik államban vagyunk, ugye? A Nevada State Atletic Commisson majd eljár az ügyben. Egyelőre miattam nem kell aggódnia, most Nevada miatt kell félnie.”

 

Ekkor White felrakta a kezeit, hogy kihangsúlyozza, milyen aggodalmakra gondolt.

 

„A kormányzó [Brian Sandova] itt volt ma este.” – folytatta. „A kormányzó futva hagyta el az épületet. Ez nem jó. A kifelé rohanó kormányzó nem jó. Bajban van.”

 

Másodpercekkel a lekopogást követően összeszólalkozott McGregor sarka és az orosz harcos. Nurmagomedov kivette a fogvédőjét és McGregor egyik emberéhez, Dillon Danis-hez, mielőtt kiugrott volna hozzá a ketrecből.

 

A téboly akkor kezdődött, amikor Nurmagomedov teljes csapata berontott a ketrecbe és közülük néhányan rátámadtak McGregor-ra. Ahogy csillapodtak az indulatok és a rendőrség visszanyerte az uralmat, a feszültség még mindig tapintható volt. White-nak el kellett magyaráznia Nurmagomedov-nak, hogy az adott körülmények között nem kaphatja meg az övet.

 

„[Khabib] mondta, hogy adjam fel rá az övet, de mondtam neki, hogy nem, nem adjuk rád, mert úgy gondoltam, hogy a szurkolók megőrülnek majd és mindenfélét behajigálnak majd a ketrecbe.” – mondta White a sajtótájékoztatón. „Aztán azt mondta, hogy ’Nem érdekel. Készen állok rá.’, mire én, hogy ’igen, de van még itt 20 000 ember, aki jegyet vett és nem áll készen erre.’”

 

„Aztán azt mondta, hogy ’Ha letartóztatnak, hát letartóztatnak, de fel akarom venni az övet.’. Aztán végül [Daniel] Cormier és [Luke] Rockhold nagyszerű munkájának köszönhetően ki tudtuk vinni őt.”

 

Ha Nurmagomedov megússza súlyos büntetés nélkül és belátható indőn belül ismét küzdhet, White még nem biztos benne, ki lenne az ellenfele. Amikor konkrétan rákérdeztek Tony Ferguson-ra, aki TKO-val legyőzte Anthony Pettis-t a másik fő meccsen, White azt válaszolta, hogy ő lenne az utolsó eshetőség.

 

„Egyáltalán nem is gondolok arra a sz*rra.” – mondta. „Nem gondolok a pay-per-view-ra, elég sok a dolgom így is, nem gondolok most ilyenekre.”

 

Hagyományosan az athletic commission-oknak nincs joguk elvenni egy MMA-s övet. A döntés meghozatala teljes mértékben a UFC feladata. A Nevada State Athletic Commission eddig egy kétmillió dolláros büntetéssel sújtotta Nurmagomedov-ot, mivel vizsgálják az okozott verekedést.

forrás: mmafighting.com

Küzdősportban támogatónk a profight.hu