Dana White az Ortega vs. Holloway-ről
2018. március 05. 12:16

Dana White az Ortega vs. Holloway-ről

Brian Ortega paradigmaváltó győzelme Franke Edgar ellen a szombat esti UFC 222-n az év egyik legnagyobb összecsapásának lehetőségét vetette fel: Ortega vs. a UFC pehelysúlyú bajnok Max Holloway.

Ortega beugró volt az Edgar elleni összecsapáson, ugyanis Holloway sérülés miatt nem tudott küzdeni a Las vegas-i T-Mobile Arena-ban.
 
Ortega bebizonyította, hogy jó formában van: az első menetben kiütéssel győzte le ellenfelét, amivel ő lett az első, aki KO-val tudott nyerni a kő kemény korábbi könnyűsúlyú bajnok ellen.
 
A UFC elnöke, Dana White a UFC 222 post-fight sajtótájékoztatóján megerősítette, hogy Ortega lesz Holloway következő ellenfele.
 
A tény, hogy címmeccsünk van közte és Holloway között, tudod, ahogy Holloway küzdött Jose Aldo ellen utolsó meccsén, engem nagyon lázba hoz.” – nyilatkozta White.
 
Az egyetlen meglepő dolog White számára Ortega teljesítményében az volt, hogy a feladás-specialista ütések útján győzedelmeskedett.
 
„A srác hihetetlen és sokoldalú,” – mondta White Ortega-ról. „Azt gondolhattad, hogy ha Frenkie Edgar-ral küzd, bármiben fogadni mertél volna arra, hogy ha győz, azt feladással éri majd el. És végül ment és kiütéssel nyert az első menetben. Nagyon tehetséges a fiú, hihetetlen személyisége van.”
 
Most egyetlen kérdés maradt, mégpedig az, hogy mikor kerül sor az összecsapásra. Holloway Twitterén azt írta, hogy neki a UFC 226 a cél, melyre július 7-én, Las Vegas-ban kerül majd sor. White erről úgy vélekedett, hogy az orvosi szó fogja meghatározni, mikor áll készen Holloway a visszatérésre.
 
„Most láttam [Holloway-t], a The Ultimate Fighter-en edzőként volt jelen,” – mesélte White. „Jól néz ki, jól sétál, de nem tudom… Meg kell várni, mit mond az orvos. Amint engedélyezi a visszatérést, azonnal nyélbe ütjük az összecsapást.”