Daniel Cormier még idén megvédi bajnoki címét
2018. július 29. 19:30

Daniel Cormier még idén megvédi bajnoki címét

CALGARY, Alberta: Daniel Cormier elárulta, hogy még az év vége előtt ringbe lép. A terv pedig, hogy megvédje UFC kisnehézsúlyú bajnoki övét.

Cormier, aki a hónap elején, a UFC 226-on csapta gyűjteményéhez a nehézsúlyú bajnoki övet, az MMA Fighting-nak elárulta, hogy még 2018 vége előtt szándékában áll a 205 fontos bajnoki címének megvédése.

 

„Mikor és hol, Corey Anderson,” – mondta FOX-os beszélgetőpartnerének, Michael Bisping-nek. „Mikor és hol, [Ilir] Latifi. Mikor és hol, Anthony Smith. Mikor és hol, mindegyikőjük. Mindegyikőjük valamikor az évben.”

 

Cormier azzal viccelődött, hogy van egy jó módszere a számára legmegfelelőbb ellenfél kiválasztására.

 

„Fogj egy darab steak-et és tedd be az Oktagonba.” – mesélte ötletét Cormier. „Aki megszerzi, azé a címmeccs. Csináljuk így.”

 

Miután Cormier legyőzte Stipe Miocic-et a nehézsúlyú cím megszerzéséhez, kihívta Brock Lesnar-t, aki a ketrecc mellett ült. Lesnar bement az OKtagonba és egy mini dulakodás kezdődött. Dana White, a UFC elnöke a post-fight sajtótájékoztatón azt mondta, hogy megoldják a Cormier vs. Lesnar nehézsúlyú címmeccset.

 

Lesnar július 3-án került vissza a USADA dopping-tesztelő rendszerébe, az Oktagonba pedig 2019 január 8-án térhet vissza legközelebb. Cormier elárulta, hogy Bízik Lesnar-ban és abban, hogy kibírja pozitív teszt nélkül ezt a hat hónapot. Lesnar-nak azonban még sok van hátra a 2016-ban rá kiszabott doppingvétség miatti eltiltásából.

 

De úgy tűnik, lehet, hogy mégsem Lesnar lesz a következő ellenfél. Erre legfőképpen abból következtethetünk, hogy még idén címet akar védeni Cormier.

 

„Így van” – mondta Cormier, aki 40. születésnapján, jövő márciusban tervez visszavonulni. „Amennyiben nem b*sszák el a Lesnar elleni meccsemet.”


forrás:mmafighting.com

Küzdősportban támogatónk a profight.hu