Dos Anjos: „A súlycsoport legkeményebb srácát győztem le”
2017. december 19. 07:00

Dos Anjos: „A súlycsoport legkeményebb srácát győztem le”

A váltósúlyba való átkerülés új lendületet adott Rafael dos Anjos karrierének.

A korábbi könnyűsúlyú király 3-0-ra javította mérlegét a 170 fonotsak mezőnyében vasárnap este, amikor a UFC on Fox 26 eseményen egyhangú döntéssel legyőzte Robbie Lawler-t.
 
Dos Anjos megállíthatatlanul rúgta Lawler lábát, ami akadályozta a volt bajnokot a mozgásban. A brazil végig kő keményen dolgozott, pontosabb és összeszedettebb volt ellenfelénél és ez a bírók pontozótábláján is megmutatkozott.
 
Nagyon boldog vagyok. Már rég óta ezt csinálom és ez az este egy élmény volt számomra. Robbie Lawler egy legenda és fájnak a kezeim.” – mondta dos Anjos. „Bíztam a kondíciómban. Úgy éreztem, hogy kemény a feje, így testre kezdtem dolgozni. Szerintem fejlődtem és ezt az edzőimnek köszönhetem.”
 
Dos Anjos 11-ből 10-szer tudott győzni a 155 fontosak mezőnyében 2012 és 2015 között. Eddie Alvarez elleni első menetes KO veresége (UFC Fight Night 90), illetve Tony Ferguson elleni, bírói döntéssel elvesztett mérkőzése (UFC Fight Night 98) után döntött úgy, hogy súlycsoportot vált.
 
A 33 éves, Rio de janeiro-i születésű harcos láthatóan jól érzi magát a váltósúlyban, fizikálisan is jobb neki ott, ami meg is mutatkozott a Lawler, a Neil Magny és a Tarec Saffiedine elleni meccseken. Az utolsó győzelmével pedig a súlycsoport első helyezettjévé kell válnia, legalábbis ő ezt így gondolja.
 
„Véleményem szerint a súlycsoport legkeményebb srácát győztem és úgy gondolom elértem, hogy címmeccset vívhassak.” – nyilatkozta dos Anjos. „3-0-ra állok eddig és bajnok is voltam. Megérdemelném, hogy összecsaphassak Tyron Woodley-vel, ahol majd én leszek a bajnok.”
 
Woodley, aki a szakértői székből nézte végik dos Anjos legutóbbi meccsét, nem volt különösebben lenyűgözve a látottaktól.
 
„Úgy gondolom, hogy a ma este látottak alapján bármelyik fiú is lesz majd az ellenfelem, ki fogom ütni.” – mondta Woodley. „Nem volt olyan magas az IQ, mint amennyire elvárható lett volna egy ilyen meccstől. Mindkét harcos a tolásról és az iramról beszél… Rengeteg támadási lehetőséget találtam rajtuk magamnak. Természetesen nem akarom ellopni előlük a reflektorfényt. RDA-nak jó napja volt, kiment és elvégezte a dolgát. Robbie Lawler pedig egy nagyon veszélyes ellenfél, sok különböző embert kiütött már. Azonban az igazat megvallva, okkal vagyok én a bajnok.”


forrás: sherdog.com

Küzdősportban támogatónk a profight.hu.