Dustin Poirier a számok tükrében
2017. november 09. 16:28

Dustin Poirier a számok tükrében

Dustin Poirier az elmúlt hét évében egyre feljebb küzdötte magát a UFC ranglétráján, és bár még nem érte el a csúcsot, az Ameican Top Team láthatóan annyira eltökélt a cél érdekben, mint még soha előtte.

Poirier az egykori könnyűsúlyú bajnok Anthony Pettis-szel csap össze a UFC Fight Night 120 fő meccsén, most szombaton, a Ted Constant Convocation Center-ben, a virginiai Norfolkban. Ötmnetes küzdelmük fel fogja borítani a meglévő ranglistát a 155 fontosok mezőnyében, ahol már így is gyűlnek a harcosok a regnáló bajnok, Connor McGregor mögött. Porier az UFC 211-en harcolt utoljára másjus 13-án, Eddie Alvarez ellen, mely no-contest-el ért véget a második menetben, szabálytalan térdes miatt. a 28 éves harcos mérlege a 2011-es UFC-s csatlakozása óta 13-4.
 
Következő meccse igen nagy jelentőségű, lássuk tehát néhány számot, amik meghatározóak Poirier karrierjében:
 
1: vereség feladással. Chan Sun Jung nevéhez fűződik az emlékezetes 2012 májusi összecsapás, amikor sikeres brabo choke-kal kerekedett ellenfele fölé.
 
2: Vereség kiütéssel. McGregor és Michael Johnson jóvoltából. McGregor ütésekkel terítette le Poiriert 2014 szeptemberében, majd Johnson picit kevesebb, mint két évvel később hasonlóan aratot győzelmet.
 
6: Győzelem feladás miatt. karfeszítéssel három, fojtással kettő és háromszög karfeszítéssel pedig egy ellenfelét győzte le.
 
7: Egymásutáni győzelem karrierje kezdetén. Azóta is ez a leghosszabb ilyen jellegű sorozata.
 
10: Kiütéses győzelem. Az elszenvedők listáját olyan nevek gyarapítják, mint Bobby Green, Yancy Medeiros, Akira Corassani és Diego Brandao.
 
12: Alkalommal volt elég egy menet, hogy győztesként hagyhassa el az oktagont. Leggyorsabb meccsén 51 másodperc kellett ahhoz, hogy győztesnek hirdessék.
 
28: Éve született. Amikor a világra jött a luisiana-i Lafayette-ben, 1989 január 19-én, a legnépszerűbb filmek a mozikban az Esőember, az Ikrek, valamint Az alkalmi turista című alkotások voltak.
 
69: százalékban szabadult sikeresen földrevitel után. Ez a szám magasan a UFC-s átlag (59%) fölött áll.
 
94: Ennyi győzelmet arattak összesen karrierjük során azok a harcosok, akik legyőzték Poirier-t. Személyenként nézve Yung 14-et, McGregor 21-et, Johnson 17-et, Danny Castillo 17-et és Cub Swanson 25-öt.
 
Forrás: sherdog.com