GSP, Ferguson és Mayweather is Nurmagomedov listáján
2019. január 22. 20:59

GSP, Ferguson és Mayweather is Nurmagomedov listáján

Miközben a UFC könnyűsúlyú bajnoka, Khabib Nurmagomedov továbbra is a Nevadai Sportolói Bizottság döntésére vár a UFC 229-on okozott csetepaté miatt, a Világ rá vár, hogy felfedje, kivel csapna össze legközelebb. Tony Ferguson, Floyd Mayweather és Dustin Poirier is megemlítésre került már, mint lehetséges ellenfél, de amíg azt nem tudni, hogy ki lesz Nurmagomedov választottja, az biztos, hogy ki nem lesz a következő ellenfele: Conor McGregor.

Egy friss, Submission Radioval készült interjúban Nurmagomedov azt mondta, hogy a csapatában is megoszlanak a vélemények, hogy ki legyen a következő, de McGregort csak Javier Mendez látná szívesen ebben a szerepben.

 

„Nagy csapatom van… és mindenki kicsit máshogy gondolkozik.” – nyilatkozta Khabib. „Ha erre terelődik a téma, mást gondol az apám, mást Javier és megint mást a menedzsment. De mikor majd döntést hoz a sportolói bizottság, leülök a csapatommal és eldöntjük, hogyan tovább. Ha most engem kérdeztek, természetesen nem érdelem visszavágót Conor, mert kopogott és vesztett. Nem volt szoros küzdelem. Én domináltam minden aspektusban és legyőztem őt. Ahogy már mondtam, péppé vertem. Minek kéne a visszavágó?”

 

Bár Tony Ferguson tűnik legvalószínűbbnek következő ellenfélként, Nurmagomedov továbbra is reménykedik egy küzdelemben azzal az emberrel, akit a legnagyobbnak tart minden Oktagonba valaha belépett ember közül: a korábbi bajnokkal, Georges St-Pierre-rel.

 

„Georges St-Pierre egy nagyon nagy név. Nagyon kemény ellenfél és egy kicsit nagyobb nálam. Ha összecsapunk, 155-ben kell majd küzdenünk, mert 170 az ő súlya és így egy kissé nagyobb lesz nálam. Számomra okos döntés lenne 155-ben összecsapni vele. Nagyon nagy kihívás lenne számomra. Például az örökségemet tekintve jó felállás lenne, de a szurkolókat és a pénzt tekintve is. Nem ismerem a jövőjét, sem a terveit, de tisztelem őt. Szerintem ő a legnagyobb harcos, aki valaha a UFC-ben küzdött, mert ő a ketrecen belül és kívül s bajnok. Majd meglátjuk.”

 

Van még egy név, ami fel-fel bukkan, mióta legyőzte McGregort. Két éve McGregor kemény médiajelenléttel körülvéve csapott össze a veretlen ökölvívóval, Floyd Mayweatherrel. Miután McGregor sikertelenül próbálkozott meg bokszban és a szurkolók sem támogatják annyira az ötletet, Nurmagomedov továbbra is szívesen megküzdene Mayweatherrel.

 

„Már öreg” – mondta Khabib. „Ha belegondolsz, fiatal bokszoló oroszlánok ellen nagyon kemény lenne nekem. Például Canelo vagy Golkovin, ezek a srácok veszélyesek. De Mayweather már öreg, 41-42 éves. De nagyon nagy név. Ha mehetünk nagy halra, miért ne tennénk?”

 

„Sokan nem értik, mire fel ez a nagy korosztályozás. Mintha úgy gondolnák, hogy ’oh, Mayweather és annyi’ vagy ’oh, Conor és annyi’. Nem tudják, mi van e mögött. Mindenüket elvehetjük. Az 50-0, azt mind elvehetem, mert túl idős, túl kicsi és emiatt ez egy jó döntés lenne a jövőmet, az örökségemet, a szurkolókat és minden mást tekintve.”

 

„Jelenleg nem tudom” – folytatta Khabib. „Miért ne lehetne St-Pierre, Ferguson és Mayweather, ez a három srác, aztán visszavonulhatunk, mint minden idők legjobbja.”

 

forrás: mmafighting.com

 

Küzdősportban támogatónk a profight.hu