GSP már a visszatérésen gondolkozik?
2018. szeptember 27. 19:14

GSP már a visszatérésen gondolkozik?

A korábbi két súlycsoportos bajnok Georges St. Pierre még mindig a megfelelő visszatérő ütközetre vár a Michael Bisping elleni tömegnövelés okozta betegsége után.

St.Pierre nemrés adott interjút az mmafighting.com-nak a jelenlegi egészségi állapotáról.

 

„A nehezén egyértelműen túl vagyunk.” – nyilatkozta. „Egyre csökkentem a gyógyszerek adagját. A gyógyszerek gyulladáscsökkentők, szóval vissza kell venni az adagokból. Nem egyszerre, nem állhatsz le egyszerre, de minden hónapban egyre kevesebbet eszem és lassan az egész a múlté lesz. Ahogy haladunk, lassan minden tünet elmúlik.”

 

Ahogyan az jól ismert, GSP csak olyan ember ellen hajlandó visszatérni, aki öregbíti a hírnevét a sportban.

 

A 37 éves harcos 2007-től uralta a UFC váltósúlyát egészen a 2013-as visszavonulásáig. Ezalatt olyan embereket győzött le, mint Matt Hughes, BJ Penn és Nick Diaz.

 

Aztán egy négyéves kihagyást követően St. Pierre belement egy középsúlyú címmeccsbe Bisping ellen. Az estén a harmadik menetben feladásra kényszerítette ellenfelét és megszerezte a bajnoki övet.

 

St. Pierre az öv elnyerése után 34 nappal lemondott a címéről, mert nem akarta feltartani a súlycsoportot azzal, hogy nem képes megvédeni az övet a betegsége miatt. A decemberi döntése óta gyógyszereket szed és böjtöl az állapota rendben tartása érdekében.

 

„Még nem akarok leszerződni egyetlen meccsre sem” – mesélte St. Pierre. „Mert a szerződés pillanatában elkezdődik a szellemi hadviselés és a stressz, ami mindent felerősít. Emiatt biztosan tudni akarom, hogy bírni fogom a megpróbáltatásokat és majd ha minden rendben lesz, csak akkor foglalkozni ezzel. Jelenleg az egészségem a legfontosabb.”

 

„De egyértelműen nem zárom ki a visszatérés lehetőségét. Nyitva van az ajtó. Ha bezárom, arról tudni fogtok. De most nyitva van.”

 

St. Pierre korábban már tervezte, hogy UFC-s történelmet ír és három különböző súlycsoportban lesz bajnok. A logikus döntés ebben az esetben a könnyűsúlyú cím elhódítása lenne, mely most Khabib Nurmagomedov-nál van, aki ugye 10 napon belül felteszi a McGregor elleni meccsükre. Egy másik lehetőség pedig egy esetleges 165 fontos súlycsoport bevezetése lenne.

 

GSP még sosem fogyott le 165 fontra, de elmondása szerint 183 font a tömege, ami kevesebb, mint a könnyűsúlyú Khabib Nurmagomedov-é.

 

„Sokkal egészségesebbnek érzem magam, mint azelőtt. Nagyjából 183 font vagyok, 184 amikor reggel felkelek. 183-184 font a természetes tömegem. Úgy hiszem, mindenkinem van egy optimális testsúlya, ahol a legjobban tud teljesíteni. Ez az én súlyom. Megpróbáltam tömeget növelni Bisping ellen, de hiba volt. Meg kellett volna maradnom a rendes súlyomnál.”

 

Dana White elárulta, hogy GSP nem kap több azonnali címmeccset, úgyhogy ha új súlycsoportba lép, a megszokott úton kell azt kivívnia magának.

 

forrás: sherdog.com
Küzdősportban támogattónk a profight.hu