GSP válaszolt Nurmagomedov kihívására
2018. április 09. 15:00

GSP válaszolt Nurmagomedov kihívására

Khabib Nurmagomedov UFC 223-on aratott győzelme után azonnal kihívta Georges St-Pierre-t, aki hamar válaszolt is neki.

Khabib azt szeretné, ha GSP ellen védheté meg a címér:

„Emlékszem, hogy olyan 11-12 éve, amikor még a Junior Combat Dagestan bajnokságban szerepeltem, UFC címmeccset vívott.”- mondta Khabib GSP iránti érdeklődését magyarázva. „Mikor felnőttem, minden meccsét megnéztem édesapámmal. Ő minden idők legnagyobb UFC-se.”
 

„Középsúlyú és váltósúlyú bajnok. Úgy hallottam, szívesen kipróbálná magát 155 fontban is, hogy elnyerje ezt az övet és az első legyen, aki három súlycsoportban is bajnok lett. Miért ne? Én Georges St-Pierre ellen.”-nyilatkozta.

 

GSP válaszolt és nem tűnik túl izgatottnak a meccset illetően.

„Úgy érzem, Khabib-nak és a UFC-nek van még befejezetlen munkája, mielőtt megpróbálnék elindulni a 155-ös cím felé.”

 

Ez egy olyan döntés, amit Khabib megért. Megpróbálta, hátha sikerül, de úgy hiszi, hogy egy St-Pierre szintű legendának nem sok indoka van a visszatérésre.

 

„Küldök majd neki egy üzenetet, ahogy Diaz mondja ’Merre vagy fiam?’”- mondta nevetve Khabib.

 

„Az igazat megvallva ha St-Pierre-ről kérdeztek, nincs szüksége a visszatérésre. Miért lenne neki? Már most a legnagyobb sportoló. Miért térne vissza 155-be? Nem tudom.”

 

Utolsó visszatérésekor GSP összehasonlította a felhozatalt a számára érdekes harcosokkal. Úgy tűnik, hogy a harmadik súlycsoport övének megszerzése tovább növelnié örökségét, de talán a „befejezettlen munka” alatt azt érti, hogy mégvárja mi lesz McGregor-ral (és/vagy Tony Ferguson-nal).
 

forrás: bloodyelbow.com

Küzdősportban támogatónk a profight.hu