Gaethje, a birkózó bajnok?
2018. április 29. 13:59

Gaethje, a birkózó bajnok?

Bár nehéz küzdőstílusából megállapítani, az ifjú Justin Gaethje kétszeres Arizona állami birkózó bajnok, illetve megnyerte az NCAA Division I All-American bajnokságot is.

Agresszív támadó stílusával szurkolók tömegeinek szívébe lopta be magát. Gaethje veretlen könnyűsúlyú harcosként lépett először az Oktagonba, most azonban két meccses vereségi szériában van, miután Dustin Poirier és Eddie Alvarez is jobbnak bizonyult nála.
 
A The MMA Hour legutóbbi epizódjában Gaethje elismerte, hogy ki kellett volna használnia birkózótudását Poirier ellen.
 
„Egész életemben birkóztam. Többször kellett volna, illetve tudtam volna földre vinni őt főleg, amikor elhoztam pár menetet. Valamiért azonban az agyam nem hagyta, hogy ezt tegyem.” – nyilatkozta Gathje Ariel Helwani-nek.
 
Egészen eddig a pillanatig kerülte Gaethje a birkózást a ketrecben, mert úgy gondolta, inkább álló küzdelemben fáradjon el, mintsem birkózásban.
 
„Azt hiszem túlságosan bemagyaráztam magamnak, hogy ez nem birkózás. Nem tudom, őszintén nem tudom a választ a kérdésre.” – felelte, mikor a technikai repertoárjából hiányzó birkózó elemekről kérdezték.
 
„Elfáraszt. Ha pedig elfáradok, inkább teszem azt küzdelemtől, mint birkózástól. Ezt pedig az indokolja, hogy sosem akartam birkózni. Sokat kardióztunk a táborba, amit könnyedén hasznosítani tudnék birkózásban, de egyszerűen nem tudnám megtenni, nem lenne öröm nekem.”
 
Gaethje most úgy gondolja, jó ötlet lenne, ha a meccsein végig éreznék ellenfelei, hogy bármikor bevetheti ellenük birkózótudását.
 
„Mindenképpen jó ötlet lenne. Kétségek között kell tartanom az embereket, hogy földre viszem e őket, vagy sem. Most tudják, mire számítsanak tőlem. Mindenki tudja, hogy közel fogok menni és megakadályozom majd a földreviteli kísérleteket. Szóval ja, sokkal jobb lenne, ha találgatniuk kéne. Bele kell dolgoznom a birkózást a küzdőstílusomba.”
 
„Nem kívánom, hogy bárcsak így küzdöttem volna.” – teszi hozzá Gaethje. „Boldog vagyok, hogy úgy küzdöttem ahogy, mert élveztem a meccseket, de mindenképpen szórakoztató lenne néha a birkózást is bevetni.”
 
Bár Gathje már korábban kihangsúlyozta, hogy Poiriert a földön kellett volna megvernie, hozzátette, hogy az taktikai fegyelmezetlenség lett volna, ugyanis terveik szerint combrúgásokkal kellett volna megtörnie ellenfelét.
 
„Tudom, miért nem vittem földre: az a teljes tervet tönkre tette volna, mert, ha a földön van, úgy nem tudom őt rúgni, a fejemben pedig ez a taktika volt.”

forrás: mmafighting.com

Küzdősportban támogatónk a profight.hu