Gaethje minden várakozást felülmúlt! (VIDEÓ)
2019. március 31. 20:33

Gaethje minden várakozást felülmúlt! (VIDEÓ)

Mielőtt Justin Gaethje kisétált volna Edson Barboza ellen az összecsapásra Philedelpfiában, Daniel Cormier úgy visított az amerikai tévéközvetítésben, mintha héliumszivárgás lett volna a teremben. Mi a pokol őrjíti meg ennyire az embereket Gaethje stílusában? Ahhoz hasonló izgatottság ez, mintha azt néznénk, hogy valaki 130-cal falnak hajtana az autójával. Ez veszélyes, már-már a bolondság határait súroló stílus, mellyel Gaethje bebizonyítja, hogy az ember természetéből fakadóan pusztító.

Gaethje mindig megadja a nézőknek, amit akarnak. Pont a ketrec közepén csapott össze Barbozával, ahol azonnal rúgásokkal támadta a combját, aztán ehhez jöttek a fejütések. Birkózni fog? Komoly esély van rá! Annyira írtották egymás lábát, hogy ha két menetig tartott volna a meccs, két sánta veteránt láttunk volna, akik próbálják valahogyan ledönteni a másikat.

 

Mostanra azonban már tudhatjuk, hogy Gaethje-nak nem volt szüksége második menetre. Az első menet közepén betalált fejre egy jobbossal, majd mire észbe kaphattunk volna, már szaltózott is le a ketrec oldaláról. Olyan zűrzavart okozott, amire csak egy harc képes. Az MMA-val foglalkozó Twitter oldalak egyöntetűen ontották a „Jézusom!” és ehhez hasonló posztokat.

 

Lehet ezt alakítgatni, de ez egy fajta szolgáltatás. Az egyetlen dolog, amit a UFC kér egy Gaethje meccstől – és az egyetlen indok, amiért övé volt a nagy ESPN-es kártya fő meccse – az, hogy félelmet kelt. Ezt most megtette. Újra. Pont annyi szándékossággal fűszerezte meg a meccs káoszát, ami tudatta velünk, hogy ez egy terv volt. És ő végrehajtotta.

A kiütés 3:49-nél látható: 

 

 

Egyszerre volt lenyűgöző és félelmetes. Gaethje úgy nyerte meg a meccset, hogy Barboza szinte be sem talált fejre. Ennek fényében nem is meglepő, hogy az összecsapás után rögtön bejelentkezett egy címmérkőzésért.

forrás: mmafighting.com

Küzdősportban támogatónk a profight.hu