Gustafsson súlycsoportot lépne Cormier-ért
2018. július 21. 15:12

Gustafsson súlycsoportot lépne Cormier-ért

Alexander Gustafsson számára kiemelten fontos, hogy megmérkőzhessen Daniel Cormier-rel. Elmondása szerint még a nehézsúlyba is felmenne, hogy összecsaphassanak.

Amikor Daniel Cormier kiütötte Stipe Miocic-ot a nehézsúlyú bajnoki övért a UFC 226-en, nem Miocic volt az egyetlen ember, aki elvesztett valamit az estén. A listavezető kisnehézsúlyú Alexander Gustafsson egy éve várt címmeccs lehetőségétől esett el.

 

Gustafsson bebetonozta vezető helyét a 205 fontosak divíziójában, amikor májusban emlékezetes kiütéssel legyőzte Glover Teixeira-t, de akkor egy sérülés miatt nem tudta vállalni a címmeccset. Mostanra Cormier második súlycsoportjában is a csúcsra jutott, Gustaffson-t pedig feszélyezi a dolog, hogy a váltás miatt Corimier nem fogja megvédeni kisnehézsúlyú címét a közeljövőben.

 

„Frusztrált vagyok, mert neki van valamilye, ami nekem kell.” – nyilatkozta Gustafsson az MMANytt-nek. „Nem jön vissza és nem küzd meg velem, csak őrizgeti az övet. Így vége a harcnak… Talán folytatom az üldözését [DC-nek]. Ha fel kell mennem nehézsúlyba, hogy megküzdjünk, felmegyek.”

 

Eddig egyszer csapott össze Cormier és Gustafsson. A 2015-ös év Év Összecsapása címre jelölt meccsen megosztott döntéssel Cormier győzedelmeskedett. Gustaffson azóta keresi az alkalmat a revansra és most úgy látszik végleg elveszíti minden esélyét rá. Az pedig, hogy olyan emberrel csap össze Cormier, aki nyolc éve nem nyert hivatalosan meccset még úgy is idegesítő, hogy érti, miért küzdenek mégis.

 

„Nem vicces, inkább szánalmas szerintem.” – Mondta Gustafsson a Lesnar elleni összecsapással kapcsolatban. „Nem látom a logikát az összecsapásban. Csak a pénzről szól [,mert] Brock komoly közönséget vonz a birkózásból.”

 

„Megértem DC elgondolását. Pénzt akar keresni. Jobb a pénztárcájának ez a meccs, mintha lejönne egy súlycsoportot és velem csapna össze; az sokkal nagyobb rizikó lenne.”

 

„Vicces, tiszta, hogy nem akar ellenem küzdeni.” – mondta Gustafsson. „Először is sosem jön vissza kisnehézsúlyba. Küzd a nehézsúlyban maradásért. DC nagy fiú, olyan magas, mint széles. Nem hiszem, hogy valaha is visszatérjen. Szereti az ételeket és enni is imád. Feláldozni ennyi mindent, hogy lejöjjön velem küzdeni? Szerintem nekem kell felmennem, hogy ismét kapjak egy darabot belőle.”

 

Rossz hír lehet Gustafsson-nak, hogy Cormier jobb harcossá vált a nehézsúlyban. Gustafsson azonban kitart amellett, hogy még a „Champ Champ” visszavonulása előtt megküzdjenek. Nem azért, mert nem szereti Cormier-t, hanem mert szeretne bizonyítani.

 

„DC okos és nagy példaképem.” – összegzett Gustafsson. „39 éves és két bajnoki öve van. Nem igazán tudok szidni egy ilyen srácot. Szerintem minden szempontból nagyszerű ember, csak szívás, hogy nála van az övem. Lássuk, hogyan oldjuk meg ezt.”

forrás: mmafighting.com

Küzdősportban támogatónk a profight.hu