James Vick helyettesíti Al Iaquintana-t!
2018. június 28. 17:00

James Vick helyettesíti Al Iaquintana-t!

Justin Gaethje nem az eredetileg kiírt könnyűsúlyú ellenféllel küzd majd meg a UFC Lincoln fő eseményén.

Gaethje új ellenfele, James Vick eredetileg július 14-én küzdött volna meg Paul Felder-rel a UFC Boise eseményen. Az még egyelőre nem ismert, hogy mi lesz azzal a meccsel, azt is vállalja-e majd Vick.

 

Iaquinta szerdán, a Twitteren jelentette be, hogy nem lép az Oktagonga Gaethje ellen, majd egy nem túl magasröpű szóváltásban vitatták meg, hogy melyikük a k**va és miért.

 

Al utoljára Khabib Nurmagomedov ellen küzdött a UFC 223 fő eseményén. Akkor egy hirtelen jött lehetőségre csapott le, ugyanis a Nurmagomedov tervezett ellenfele, Tony Ferguson sérülést szenvedett (illetve a könnyűsúlyú bajnok, Max Holloway nem volt biztos benne, hogy tudni fogja hozni a versenysúlyt az összecsapásig így ő visszalépett a lehetőségtől).

 

A mérlegelések napján Iaquinta nevét kihúzták Felder mellől, hogy beugorhasson Ferguson helyére. Az estén egyhangú döntéssel szenvedett vereséget.

 

Vick (13-1) számára Gaethje egy régóta várt ellenfél. Vick négymeccses győzelmi sorozatban van, UFC-s pályafutása során pedig 10 összecsapásból mindössze egyet veszített el. Utolsó meccsén Francisco Trinaldo-t győzte le a UFC Austin eseményen.

 

Gaethje utolsó két mérkőzéséből egyet sem tudott megnyerni, igaz, két kemény ellenfele volt (Dustin Poirier és Eddie Alvarez). Ezt a két botlást megelőzően azonban 18 profi mérkőzésén volt veretlen, melyből hármat kiütéssel nyert meg.

 

Mindenképpen érdemes lesz tehát figyelemmel követni a UFC Lincoln fő meccsét, rengeteg izgalmat és egy jó mérkőzést sejtet a jó formában lévő Vick és a bizonyítani akaró Gaethje összecsatása.

forrás: mmafighting.com

Küzdősportban támogatónk a profight.hu