Joanna Jedrzejczyk „előbb utóbb” szalmasúlyú bajnok lesz
2018. július 28. 19:20

Joanna Jedrzejczyk „előbb utóbb” szalmasúlyú bajnok lesz

Joanna Jedrzejczyk olyan komolyan érdeklődik az alakulóban lévő 125 fontos súlycsoport iránt, hogy bejelentette, a továbbiakban szívesen felmenne oda harcolni… csak még elintézi néhány befejezetlen ügyét.

A korábbi szalmasúlyú bajnok kétszer is vereséget szenvedett a jelenlegi címvédő, Rosa Namajunas-tól és nagy nehézségek árán sikerült csak tartani a 115 fontos súlyhatárt. Ennek fényében indokoltnak tűnik a divízióváltás.

 

A következő összecsapása a 11. lesz, melyel övé a legtöbb meccs a súlycsoportban. Az első helyen rangsorolt Tecia Torres lesz az ellenfele, akivel a UFC on FOX 30 estéjén csapnak majd össze.

 

Amikor a súlycsoportváltás háttérbeszorításáról kérdezték azt mondta, maradtak elintézetlen ügyei a két évig uralt divízióban.

 

„Mert ezért az övért küzdök majd ezt a meccset követően.” – nyilatkozta Jedrzejczyk. „Ez a lényeg, ezért vagyok itt. Máskülönben már feljebb mentem volna. De szombaton bejelentkezek a címmeccsre.”

 

Amíg Namanjunas sérüléssel bajlódik, melyet még az áprilisi Jedrzejczyk elleni meccsen szerzett, a korábbi bajnok már ismét akcíóba lendült és magán látja már a UFC-s övet.

 

„Gyors visszatérésem nem csak az álmaimnak és céljaimnak köszönhető. Érzem és tudom, hogy megnyertem az utolsó meccsemet. A következő két-három hónapban a bajnoki övvel a vállamon kéne veletek beszélnem, de a lényeg az, hogy az embereknek álmaik vannak, célokat tűznek ki maguk elé és nem akarnak tenni értük. Én az utóbbit is megteszem. Hamarosan elérek mindent.”

 

„Előbb vagy utóbb újra én leszek a szalmasúly bajnoka, aztán meglátjuk feljebb megyek-e egy súlycsoportot.”

 

„Élvezetm az életet harcosként, de emberként jobban és ez az, ami számít.” – mondta Jedrzejczyk. „Nem tudok foglalkozni azzal, amit az emberek mondanak, mert megvan a saját életem. Tudom ki vagyok, tudom kicsoda Joanna Jedrzejczyk. És tudom azt is, hogy ki akarok lenni.”

 

Amikor megkérték, hogy kicsit tisztázza le, ki akar lenni, egyszerű választ adott: „Vagyok, aki vagyok”

 

„Látod Joanna-t, de semmit sem tudsz róla. Ez az egész lényege.” – folytatta. „Az emberek az Oktagonból ismernek és az edzőteremből. Kívülről más ember vagyok és az vagyok, aki lenni akarok. Jó ember, nagyszerű sportoló és az emberek nem határozhatják meg a harcosi karrierem az utolsó két meccsem alapján, mert 15 éve vagyok az iparban.”

 

„100 Muay Thai, boksz és kick-boksz meccs. Hat Muay Thai világbajnoki cím, öt Muay Thai Európa bajnoki első hely, három ev dominancia a UFC-ben. Ismerem az örökségem. Mondhat bárki bármit, nagy vagyok.”

 

forrás: mmafighting.com

Küzdősportban támogatónk a profight.hu