Jon Jones: Cormier megérdemli a nehézsúlyú címet, de…
2018. július 30. 20:00

Jon Jones: Cormier megérdemli a nehézsúlyú címet, de…

Jon Jones nosztalgiázott egy kicsit Daniel Cormier-rel való második összecsapásuk első évfordulójának alkalmából.

Vasárnap volt egy éve, hogy Jones (22-1 MMA, 16-1 UFC) utoljára az Oktagonba lépett. Az Anaheim-ben megrendezett, UFC 214-on kiütéssel győzte le Cormiert. Nem sokáig örülhetett, ugyanis az eredmény no-contest-é nyilvánították Jones pozitív doppingtesztje miatt.

 

Megpróbáltatásokkal teli év volt ez év volt ez Jones számara, aki még mindig a bírói döntésre vár, hogy lezárhassa az ügyét az USADA-el.

 

A hosszadalmas folyamat során, Jones, aki a hónapba töltötte be a 31 éves kort, türelmes és magabiztos volt, mintha bizonyítottan ártatlan lenne. Ez a mentalitás látszólag semmit sem változott utolsó meccse óta.

 

„Az idő sok mindent megváltoztat. Egy éve ilyenkor ütöttem ki Daniel Cormier-t és szereztem vissza a kisnehézsúlyú bajnoki övemet. Ez volt a kiteljesedése a sok áldozatnak és befektetett kemény munkának az úton, mely visszavezet oda, ahova valójában tartozom. Ilyen volt a csúcson…. az egyetlen hely, amiről valaha álmodoztam. Kiderült, hogy nem tartott örökké. Múlandó volt, ugyanis két héttel később a TMZ-n tudtam meg, hogy megfosztottak a címemtől és ismét eltiltottak. A rivaldafényből a sötétségbe való utazás és az, hogy ismét mindent elvettek tőlem akkora nehézség volt, melyet a közönség sosem érthet meg igazán. Meghajlottam, de nem törtem össze és meg kellett tanulnom más módon küzdeni. Az elmúlt évben jól és egészségesen éltem, de rengeteg munkát fektettem a mentális újraépülésbe is. Hívhatjuk gyengeségnek, de még a legkeményebbeknek is szükségük van segítségre, hogy újra sínen legyenek. Vissza fogok térni és akkor olyan teljes leszek, amilyennek a világ még nem látott. Az élet adta citromból limonádét kell készíteni, kihasználni az időt, hátradőlni és élvezni azt. Nem a nehézségek határoznak meg. Az határoz meg, ahogyan kezeled azokat. Légy jó, élvezd a napot és Isten áldjon.”

 

Jones elárulta, hogy boldog, amiért Cormier-nek sikerült megszereznie a bajnoki övet, de még mindig magát tartja a 205 fonotsak legjobbjának és csak vissza szeretne térni az Oktagonba, hogy visszaszerezze oly sokáig őrzött bajnoki címét.

 

„Foglalkozhatnék kevesebbet Daniel Cormier-rel, már kétszer legyőztem.” – írta Jones. „Őszintén örülök a sikerének, megérdemli a nehézsúlyú bajnoki címet. Csak akarom vissza azt, ami jogosan az enyém.”

forrás: mmajunkie.com


A tiszta sport támogatója a profight.hu