Jon Jones Lesnar-ral küzdene Cormier helyett
2019. február 28. 14:00

Jon Jones Lesnar-ral küzdene Cormier helyett

Ha Jon Jones-nak egyforma esélye lenne megküzdeni Brock Lesnar-ral és Daniel Cormier-rel egy nehézsúlyú összecsapáson, elmondása szerint nem lenne nehéz döntés.

„Lesnar-ral küzdenék.” – nyilatkozta Jones a riportereknek a UFC 235 médianapján. „Brock Lesnar-t választanám, mert egy teljesen más közönséget vonzana és az emberek már kétszer láthatták, ahogy megsiratom ’DC’-t. Semmim sincs a srác ellen. Hagyjuk meg neki a nehézsúly dominálását.”

 

A nehézsúly mindig is trükkös téma volt Jones számára, aki a hétvégén kisnehézsúlyban küzd majd meg Anthony Smith-szel a Las vegasi T-Mobile Arena-ban a UFC 235 fő mérkőzésén. Jones vitatható, de sikeres karrierje során sokszor emlegette, hogy tervei között szerepel a UFC legnagyobb súlycsoportjában küzdeni.

 

Jones véleménye a súlycsoportváltásról azonban sokat változott az évek során. Miután visszaszerezte bajnoki övét Alexander Gustaffson ellen a UFC 232-n decemberben, elárulta, hogy 2019-ben többször is szeretné megvédeni címét.

 

Erre meg is van minden esélye, ugyanis fogadóirodák szerint 12-1 az esélye a győzelemre Smith ellen, de egy esetleges, Cormier elleni harmadik meccs már kevésbé jó oddsokkal kecsegtetne. Jones ugyan már kétszer legyőzte DC-t kisnehézsúlyban, de Cormier azóta szárnyra kapott a nehézsúlyban.

 

„Az indok, amiért Cormier többet érne nekem az az, hogy sokak minden idők legjobbjának tartják.” – mondta Jones. „És egy összecsapás minden idők legjobbja ellen, aki 30 fonttal nehezebb nálam, nagyon veszélyes, attól függetlenül, hogy te ki vagy. Szeretné, ha megérné nekem, de az egészségem is fontos szempont.”

 

Egy harmadik összecsapás a régi rivális ellen valószínűbbnek tűnik, mint a WWE szupersztár és bajnok, Lesnar ellen, akinek a helyzete valahogy igen kiemelkedő maradt, miután kiírták júliusra, hogy összemérje erejét Cormier-rel. Jones magának is szeretne egy darabot Lesnar-ból, de ha Cormier lesz az ellenfele, akkor a UFC bajnok elmondása szerint a cégnek fel kell kötnie a gatyát.

 

„Nem akarom a kezemen megmutatni (hogy mennyit akarok)” – folytatta Jones. „Biztos vagyok benne, hogy a UFC azt kérdezné: ’Hogy mit mondott?’. A UFC-t most vették meg 4,2 milliárd dollárért, szóval a pénz az ott van.”

 

forrás: mmajunkie.com

 

Küzdősportban támogatónk a profight.hu