Kívánságok 2018-ra I. rész
2017. december 27. 13:09

Kívánságok 2018-ra I. rész

Minden évben felmerül a kérdés: mit szeretnénk karácsonyra? Számunkra, mint MMA rajongók, a válasz általában elég egyszerű. Több nagy összecsapást szeretnénk.

Egész sok ilyenre került sor 2017-ben. Olyan nevek mérkőzéseit láthattuk, mint Justin Gaethje, Michael Johnson, Eddie Alvarez, Francis Ngannou, T.J. Gillshaw és még sokan mások. Valamint az év szerves részét képezte a McGregor és Mayweather közötti bokszmeccs.
Mindössze egy hétre 2018-tól, itt a lista, mely férfiak összecsapását kérüjük karácsonyra a UFC angyalkától:
 
Nehézsúly: Stipe Miocic vs. Cain Velasquez
 
Miocic mindössze egyszer lépett az OKtagonba az évben, akkor az első menetben győzelmet aratott. A súlycsoport egyértelműen Francis Ngannou-ról szólt. Ha Miocic legyőzi Ngannou-t, minden idők legtöbb nehézsúlyú címvédésével rendelkezik majd. Ebben a helyzetben érdekes összecsapás lenne az elmúlt négy évben mindössze kétszer küzdő Velasquez elleni meccs.
 
Félnehézsúly: Daniel Cormier vs. Volkan Oezdemir
 
Tudjuk, hogy ez a harc már be van jelentve, de azt hiszem senki nem lenne meglepve, ha valami közbe jönne január 20-ig. Nem mondom ki az „s” betűs szót (segítség: „érülés”-re végződik), de valószínűleg így is érthető. Csak annyira van szükség, hogy a Jézuska biztossá tegye számunkra az összecsapás megtörténését.
 
Középsúly: Robert Whittaker vs. Kelvin Gastelum
 
Elég sok lehetséges összecsapásra van jelenleg esély a súlycsoportban. Miután Whittaker-t jelölték ki törvényes bajnoknak, igen sokan kezdték fenni fogaikat a cím megszerzésére: 2018 látványos év lesz a divízióban. Ennek fényében kissé erős kívánságnak tűnhet a meccs, de karácsonykor bármi megtörténhet.
 
Váltósúly: Georges St. Pierre vs. Tyron Woodley
 
A váltósúly továbbra is az egyik legdinamikusabb súlycsoport. Ha Woodley nyer, nagy skalpot csaphat az örökségéhez, amivel St. Pierre-nek is kissé keresztbe tenne. Ha azonban GSP zsebeli be a győzelmet, az a pound-for-pound királyává tenné őt.
 
Könnyűsúly: Conor McGregor vs. Justin Gaethje
 
Csak őszintén: mindenki szívesen látná McGregor-t újra az Oktagonban. Ha kevésbé szeretnénk pontosat kívánni, már McGregor visszatérése is nagy öröm lenne. Szóba került már, hogy Tony Fergusonnal mérje össze erejét, de a legjobb ellenfél számára egyértelműen Gaethje lenne.
 
Pehelysúly: Max Holloway vs. Frankie Edgar
 
Ennek meg kel történie. Már le kellett volna zajlania a meccsnek, de a csintalan Grincs, a sérülés az útjába állt. Több dolog is különlegessé teszi ezt az összecsapást. Edgar megérdemelne egy újabb esélyt, hogy ő legyen az ötödik olyan harcos, aki két súlycsoportban is bajnoki címmel büszkélkedhet. Holloway számára pedig egy esetleges győzelem megszilárdítaná helyét az újabb generációval szemben a súlycsoportban.

forrás: sherdog.com

Küzdősportban támogatónk a profight.hu