Kívánságok 2018-ra II.rész
2017. december 28. 10:45

Kívánságok 2018-ra II.rész

A UFC-ben szerencsére nem csak férfiak viaskodnak, így a nők mezőnyében is szép számmal vannak olyan meccsek, amiket szívesen látnánk az új esztendőben. Lássuk őket sorban!

Harmatsúly: Amanda Nunes vs. Raquel Pennington
 
A női harmatsúly érdekes helyzetben van. Több tehetség van a súlycsoportban, mint valaha, de a divízió tetején nem egyértelmű, ki az legjobb. Amanda Nunes biztosan őrzi top pozícióját, mivel kétszer is legyőzte Valentina Shevchenko-t, az első helyen rangsorolt harcost. Sevchenko után Holly Holm van a rangsorban. Juliana Pena legyőzte Cat Zingano-t, akinek utoljára sikerült Nunes-t legyőznie, de Pena kikapott Sevchenko-tól utolsó meccsükön. Teljes zavar. Raquel Pennington új kihívást jelenthetne Nunes-nek és talán rendbe rakná a kusza élbolyt.
 
Nagylégsúly: Nicco Montano vs. Jennifer Maia
 
A női nagylégsúly a UFC legújabb üdvöskéje, így nem is büszkélkedhet még igazán nagy nevekkel. A bajnoki cím leginkább az Invicta harmatsúlyú bajnokához, Jennifer Maia-hoz tartozik, akit három éve nem sikerült senkinek sem legyőznie. Egy súlycsoport bevezetésének korai szakaszában fontos, hogy a lehető legtöbb tehetséges harcost vonzzák be, ezzel adva egy extra lökést a fejlődéshez. Más szavakkal, a UFC-nek el kéne hoznia jópár harcost az Invicta sorozatból, különben a divízió a feledés homályába vész. Montano és Maia összecsapása igen kemény csatának ígérkezne, illetve segítene letisztázni, hogy ki a legjobb női nagylégsúlyú harcos.
 
Szalmasúly (minilégsúly, minimumsúly): Rose Namajunas vs. Jessica Andrade
 
Namajunas sokkolta a nézőket, amikor TKO-val intézte el a címvédő Joanna Jedrzejczky-t novemberben. Megannyi jó meccs várat még magára, de egyik sem tartogat olyan parázs küzdelmet, mint a Namajunas vs. Andrade. Andrade jó évet tudhat maga mögött: legyőzte a korábbi Invicta bajnokot, Angela Hil-t, majd kikapott JEdrzejczky-től, de hamar szépített Claudia Gadelha ellen, így jelenleg a súlycsoport második legjobbjaként van számon tartva. Andrade-ben meg van az a keménység, amivel új kihívásokat állíthat a bajnokkal szemben.