Machida KO-val verte Belfort-ot
2018. május 14. 17:21

Machida KO-val verte Belfort-ot

Egyetlen hajszálpontos támadás és meg is volt a győzelem Lyoto Machida számára, aki ismét megmutatta, mennyire jó harcos.

Machida, a korábbi UFC kisnehézsúlyú bajnoka KO-val győzte le Vitor Belfort-ot a UFC 224 gálán, melyre Rio de Janeiro-ban került sor.
 
Belfort az első menet negyedik percében nézte el nagyon a védekezését. Machida egy kararében mae gerinek nevezett egyenes rúgással célozta meg ellenfele állát, aki nem jól reagált a támadásra, így a láb az állán csattant. Tanítani való kiütés volt, Machida érezte, hogy ellenfele már nem kel föl, így ahelyett, hogy rávetette volna magát meghajolt, majd térdelőülésben várta a fejleményeket.
 
Machida KO-ja
 
A vereséget követően Belfort, ami az utolsó UFC-vel szerződésbe foglalt meccse volt, a ketrec padlójára helyezte kesztyűjét, ezzel jelezve visszavonulását.
 
„Hosszú utazás volt, de az életben mindennek van eleje, közepe és vége.” – mondta Belfort. „Úgy érzem most elérkeztem a végéhez. Gratulálok Machida-nak és szögre akasztom a kesztyűm.”
 
A meccs kóstolgatós tempóban indult, mindketten tisztelték egymás befejező-képességeit. Machida-nak adódott az első lehetőség, amire Belfort szépen visszakontrázott.
 
„Nagyon tisztelem Vitor Belfort-ot, mindenkinek tisztelnie kéne őt.” – nyilatkozta Machida. „Azt a pillanatot kerestem, amikor tudtam, hogy elég egy támadás a győzelemhez.”
 
Machida (24-8), aki győzelme után kihívta Michael Bisping-et, két meccses győzelmi szériában van.
 
Belfort, aki a UFC 12-en győzelemmel mutatkozott be, 26-14-1NC mérleggel vonul vissza a UFC-ből.