Mayweather vs. McGregor – A legjobb turné pillanatok
2017. július 16. 20:04

Mayweather vs. McGregor – A legjobb turné pillanatok

Véget ért a két szupersztár négy állomásos turnéja. Három osrszágba látogattak el, emberek tízezreit csábítva a stadionokba. Tekintsünk vissza a történtekre, lássuk melyik állomás volt a legjobb.

Az első helyezett: Toronto, Budweiser Stage (Július 12.)

McGregor, az előző napi Mayweather szópárbaj-győzelem után, eléggé tüzes volt. Azzal kezdte a beszédét, hogy a tömeggel a „F*uck the Mayweathers!” rigmust skandálta, amire a tömeg kétszer is boldogan vállalkozott. Ez vezetett a legkevésbé számított pillanathoz, amikor McGregor keményen nekiment Stephen Espinoza-nak, a Showtime ügyvezető alelnökének. A továbbiakban a megszokott McGregor-t láthattuk a színpadon.

 

Mikor Mayweather következett, még az ezüstöt sem tudta elhódítani a nézőktől, pedig kanadai zászlós mintájú pólót viselt. Innen már nem tudott visszatérni és ezt úgy nézett ki el is fogadta, amikor elkezdte dícsérni a UFC elnökét, Dana White-ot és bocsánatot kért az évek során nekik intézett panaszaik miatt. Mayweather-nek sikerült szereznie egy ír zászlót valakitől az első sorból. Abban a pillanatban ugrot fel McGregor és elkapta Mayweather hátizsákját, amiben néhány köteg pénz volt.

 

A tömeg bármiben benne volt aznap. McGregor könnyeden vitte el a hatán a showt, ezzel Toronto egyértelműen a legjobb és legszórakoztatóbb állomás volt.

 

A második helyezett: Los Angeles, Staples Center (Július 11.)

A turné kezdete őrült és vad volt, de visszatekintve nem is volt annyira az a többi állomáshoz képest. Ami azonban nagyot emelt a színvonalon, az az újdonság ereje volt. Hónapokig vártuk, hogy talán megküzd egymással a generációja legjobb bokszolója és a mostani legfényesebb UFC csillag. Emiatt először látni őket egy színpadon igazán különleges érzés volt.

 

El kell hogy mondjuk, hogy itt nem volt hiány a szórakoztatásban és igazán jól megalapozta a további állomások trash-talk-ját. Lehetett volna jobb – vagy rosszabb, nézőpont kérdése-, ha kikapcsolják McGregor mikrofonját Mayweather beszéde alatt. Az állomás legkirályabb eleme McGregor ki nem mondott üzenete volt. Itt viselte ugyanis a „F*CK YOU” feliratú csíkos öltönyét.

A harmadik helyezett: London, SSE Arena Wembley, (Július 14.)

A turné utolsó állomásaként London talán mindig is kudarcra ítélt volt, nem vártak tobbet egy középszerű shownál. Az eddigiektől különbözve itt egy ringet állítottak fel középen. Először látni Mayweathert és McGregort egy ringben elég király volt.
 
Az európai tömeg természetesen közel 100%-ban McGregor mellett állt. Ezt azonban nem tudta kihasználni semmi látványossal, még így a szülinapján sem. McGregor ismét szidta Espinoza-t, már harmadjára (szegény srác). McGregor megérintette Mayweather kopasz fejét, ami meglepetés volt és meg is ilyesztette White-ot egy pillanatra. A továbbiakat meg már hallottuk tőle.
 
Mayweather azonban nem tudott élni a lehetőséggel, hogy lenyomja ellenfelét. Ehelyett az egész turné legmélyebb pontjára süllyedt azzal, hogy homofób gyalázatnak nevezte ellenfelét, mindenféle szégyenérzet nélkül téve mindezt. Mindkettőjük részéről megnövekedett azonban a nőgyűlölő üzenetek száma.
 
Összességében kisiskolás játszótéri gyerekként viselkedtek, egyikőjük trash-talk-ja sem ütötte meg a szórakoztatási szintet.
 
A negyedik helyezett: Brooklyn, Barclays Center (július 13.)


 
Miután az esemény elért a csúcsra egy nappal az előtt Torontóban, New Yorkban minden szétesett. McGregor ing helyett „jegesmedve kabát”-ban volt. Azonban a felek 90 perces késése látszólag megmozgatta a tömeget. A szokásos káromkodásokkal teletűzdelt támadgatások is abbamaradtak.
 
A sajtótájékoztató akkor lett igazán csúnya, amikor McGregor próbált vicces lenni és eleresztett egy rasszista kommentet, miszerint ő „a köldökétől lefelé fekete” és úgy döntött kedveskedik kicsit ezzel „ajándékként az én kis fekete női rajongóimnak”. A vicc földhöz vágta a hallgatóságot és nagyobb figyelmet fordított McGregor rasszizmusára.
 
Mikor Mayweather megkapta a mikrofont, érezhetően kifogyott az arénából az energia. Mayweather mutatványa, mikor egy dolláros bankókat szórt McGregorra, sem váltott ki heves reakciót a hallgatóságból. Az egyetlen hatásos dolog az volt, mikor Mayweather behívatta testőreit, hogy állják körbe McGregort. Ekkor mindkét szurkolótábor fütyülni kezdett.

Forrás: mmajunkie.com

Legjobb MMA felszerelések a http://www.profight.hu/ -n.