Nem mindenki örül a UFC szupermeccsének
2018. január 28. 16:53

Nem mindenki örül a UFC szupermeccsének

Alexander Gustafsson nem tartozik a boldog emberek közé a UFC legutóbbi nagy bejelentését követően.

Ahogy pénteken hivatalosan bejelentették, a kisnehézsúlyú bajnok Daniel Cormier (20-1 MMA, 9-1 UFC) visszatér a nehézsúlyba, hogy megküzdjön a címvédővel, Stipe Miocic-csal egy bajnok-bajnok-ellen szupermeccsen.
 
Ez az összecsapás lesz a fő attrakció a UFC 226-on, melyre július 7-én kerül majd sor a Las vegas-i T-Mobile Arena-ban, illetve akik nem tudnak eljutni oda, azok számára pay-per-view rendszerben lesz elérhető az élő közvetítés.
 
A meccset igen jó fogadtatásban részesítette a világháló népe, kivéve Gustafsson-t (18-4 MMA, 10-4 UFC). Gustafsson kisnehézsúlyban akarta ellenfelének Cormier-t, hogy megfossza őt bajnoki címétől.
 
A 31 éves svéd reggel, Instagram oldalán fejezte ki nemtetszését:
 
„@dc_mma stipe ellen küzd?! Hagyja abba a menekülést és küzdjön meg velem! Ne is gondoljanak arra, hogy másé lehet ez a meccs! Csöndben voltam, durva időszakon vagyok túl előző meccsem óta (sérülés stb.) de én vagyok a következő a sorban és a dc meccs az enyém!
Gyerünk, adjuk meg ezt a táncot a szurkolóknak! @ufc”
 
gustafsson
 
 
Gustaffson megosztott pontozással szenvedett vereséget Cormier ellen 2015-ben – az összecsapás az Est Küzdelme díjat is elnyerte – majd pontozással legyőzte Jan Błachowicz-ot, illetve kiütéssel Glover Teixeira-t. 2017-es éve azonban májusban véget ért küzdelmeit tekintve egy sérülés miatt.
 
Cormier korábban a nehézsúlyban vitézkedett, majd 2014-ben váltott a kisnehézsúlyra. Az azonban még nem körvonalazódott ki, hogy a nehézsúlyban való szupermeccs után tartósan ottmarad-e vagy visszatér kisnehézsúlyba.

forrás: mmafighting.com

Küzdősportban támogatónk a profight.hu.