Ngannou: "Mindenkivel ezt teszem majd"
2017. december 03. 15:48

Ngannou:

Mindössze egy ütésre volt szüksége Francis Ngannou-nak a UFC 218-on, hogy hivatalosan is ő legyen a nehézsúlyúak első helyen rangsorolt versenyzője.

A kameruni születésű francia, Alistar Overeem-et küldte padlóra egy kő kemény bal horoggal szombaton az este egyik fő meccsén, Detroit-ban, emlékezetessé téve ezzel kettejük meccsét, mely az első menetben véget is ért. Ngannou számára ez csak egy újabb nap volt a munkában, győzelmével pedig sorozatban hatodik UFC-s meccsét döntötte el a küzdőidő lejárta előtt.
 
„Egyetlen ütés” - nyilatkozta Ngannou. „Nem csak Overeem vagy Stipe (Miocic) ellen, mindenkivel ezt fogom csinálni.”
 
Talán még Ngannou brutalitásánál is meglepőbb, hogy nem kapta meg a meccs után a munkájáért járó bónuszt. Kemény összecsapások estéje volt, így mind az Eddie Alvarez vs. Justin Gathje, mind a Yancy Medeiros vs Alex Oliveira mérkőzés megkapta a „Fight of the Night” (Az Este Küzdelme) díjat. Természetesen Dana White megfogadta, hogy Ngonnou nem marad jutalom nélkül.
 
„Higgyék el nekem, Francis a Performance Institue-ban él” -mondta White. „Nem kell a kib***tt ajtómon kopogtatnia a bónuszáért. Nyélbe fogjuk ütni a dolgokat.”
 
Természetesen egy nagyobb jutalom is kilátásban van a nehézsúlyú csillagnak. Eltekintve néhány kiszámíthatatlan és váratlan eseménytől, győzelmének biztosítania kellett a címmeccset Miocic ellen 2018-ban. A „The Ultimate Fighter 26” döntőt követően White tájékoztatta a sajtót, hogy a Ngannou-Overeem győztese kapja a következő címmérkőzést.
 
White ugyanezt ismételte el a szombati post-fight sajtótájékoztatón, valamint hozzátette, hogy ideális esetben az összecsapásra január 20-án kerül sor Bostonban, a UFC 220 keretein belül. Miocic szerződése körüli események még beleszólhatnak a tervekbe, de White közölte, hogy még nincs lefixálva semmi, a tárgyalások folyamatban vannak.
 
Miocic nagy szériában van, öt egymást követő meccset zárt TKO-val vagy KO-val. Ezek között olyan meccsek szerepelnek, mint Fabricio Werdum kiütése és Overeem, valamint Junior dos Santos elleni címvédései.
 
Ngannou alig várja már a napot, amikor Miocic-csal állhat szembe az Oktagonban.
 
„Álmaim megvalósításának útján járok,” – monda Ngannou. „Mindig is arról álmodoztam, hogy Világbajnok leszek. Úgy gondoltom, hogy ezt bokszolóként érem majd el, de az álmom megváltozott, amint felfedeztem az MMA-t. Az MMA hívott engem és most az álmom valóra válása felé haladok. Mondjátok meg Stipe-nak, hogy jövök. Jövök, hogy megszerezzem az övemet. Köszönöm neki, hogy eddig vigyázott rá, de az ő idejének vége. Az az én övem.”

f
orrás: sherdog.com