Ngannou álomellenfele nem más, mint…
2017. december 06. 11:55

Ngannou álomellenfele nem más, mint…

Francis Ngannou fejében már a következő küzdelme, az övért folyó csata jár. Ha egy nevet kérdeznénk tőle, hogy ki lenne álmai ellenfele, egyértelmű választ kapnánk:

Brock Lesnar

Ngannou, a UFC egyik legfelkapottabb harcosa a Top Turtle Podcast-nak árulta el, hogy a volt UFC nehézsúlyú bajnokával, Brock Lesnar-ral méré össze legszívesebben a tudását.
 
„Mindig is meg szerettem volna nézni egy meccset köztem és Brock Lesnar között,” – nyilatkozta Ngannou. „Két nagy srác, tetszik ez a felállás. Rajongóként is érdekelne az a meccs… Meg akarom nézni azt az összecsapást.”
 
Ngannou az első körben ütötte ki Alistar Overeem-et a szombati UFC 218 gálán, Detroit-ban. Biztosították affelől, hogy Stipe Miocic-csal küzd majd meg a UFC nehézsúlyú övéért. Egyértelműen ez lebeg most a szeme előtt. De mint egy MMA rajongó, a kameruni születésű francia eléggé izgatott a Lesnar elleni összecsapással kapcsolatban.
 
Ahogy az várható volt, Ngannou magabiztosan állna a küzdelem elé.
 
„[Lesnar] nagy.” – mondta Ngannou. „Óriási, ahogy mondtad. De nem erősebb nálam. Én vagyok az erősebb. Én vagyok a legjobban támadó és a legerősebb nehézsúlyú harcos. Továbbá tehetséges is vagyok, így könnyedén vállalnám a meccset.”
 
A Lesnar elleni harc távolinak tűnik jelen pillanatban. Lesnar nyugdíjba vonult és még hat hónapot kell letöltenie az USADA dopping miatti eltiltásából, aztán ha visszaállna a profik közé, újra bekerülne az USADA doppingteszt-programjába.
 
Lesnar jelenleg a profi birkózóként dolgozik a WWE-ben és jelenleg ő ott a Universal bajnok. Megerősítették, hogy a szerződése a következő év első felében mg érvényes, de azt is tudni lehet, hogy visszatérne még az okatagonba. A UFC is egyértelműen érdekelt lenne a visszatérésben, hiszen mind a mai napig Lesnar hozta nekik az egyik legnagyobb nézettséget és bevételt.
 
Lesnar egyhangú pontozással győzte le Mark Hunt-ot tavaly júliusban, a UFC 200-on, de utána pozitív doppingteszt miatt egy évre eltiltotta a USADA.
 
Most Ngannou Miocic-ra összpontosít és elmondása szerint a lehető leghamarabb szeretne megküzdeni vele. Dana White, a UFC elnöke azt mondta, hogy erre legkorábban a UFC 220-on kerülhet sor, 2018 január 20-án, Bostonban.
Az összecsapást tekintve Ngannou kiütést jósol, mert „Én mindig kiütést jósolok.”

„Ha megpróbál ellenem felállni, nem marad úgy sokáig,” – mondta Ngannou. „Úgy gondolom megpróbál majd valamit. Jól támad, de nem tudja, mennyire veszélyes vagyok.”
 
Forrás: mmafighting.com
Küzdősportban támogatónk a profight.hu.