Nurmagomedov apja is megszólalt
2018. augusztus 14. 19:30

Nurmagomedov apja is megszólalt

Nyolc hét múlva, a UFC 229-on, a veretlen könnyűsúlyú bajnok Khabib Nurmagomedov a két súlycsoportban is bajnoki címig jutó Conor McGregor ellen védheti meg címét. Az összecsapás már közel ét éve szerveződik és várhatóan ez lesz a UFC történetének legnagyobb durranása. Nurmagomedov édesapja és edzője, Abdulmanap szerint agresszív összeütközésre van kilátás.

Nurmagomedov apja elárulta, hogy szerinte Dustin Poirier jobban megérdemelné a címmeccset, mint McGregor.

 

„Szerintem Conor megérti, hogy nem ő volt az igazi 155 fontos bajnok.” – nyilatkozta. „Mindössze két könnyűsúlyú ellen küzdött és ebből egy fojtással legyőzte őt. Amikor elnyerte a bajnoki övet, nagyjából hatan voltak nála jobbak a súlycsoportban.”

 

„Rengeteg olyan harcos van, akik jobban megérdemelnék a címmeccset, mint Conor. Pédául Poirier. Magas tempót tud tartani és mindig a kivégzésre hajt. Poirier az igazi versenyző.”

 

Poirier figyelemre méltó sorozatban van – utolsó három meccsén három korábbi bajnokot állított meg – de McGregor messze a gazdaságilag legmegérősebb döntés. Bár két éve nem lépett a ketrecbe, utoljára mégis tavaly küzdött, amikor Mayweather ellen bokszolt. Mint akkor is, Abdulmanap szerint McGregor most is tudja, hogy esélytelen a győzelemre, de mégis küzdeni fog, mert megéri neki.

 

„[Conor] egyetlen másik küzdelemmel sem keresne ennyit.” – nyilatkozta Abdulmanap. „Természetesen megérti, hogy öt menet Khabib ellen rémálom lesz. Neki csak az ütései veszélyesek, de Khabib-ot még sosem ütötte ki senki. Még meg sem ingatták. Úgy gondolom Khabib álla elég erős a könnyű- és a váltósúlyba is.”

 

„Fizikailag és taktikailag is erősebb Khabib, mint Conor. Khabib-nak jobb a kondija és 100 százalék, hogy birkózásban és grappling-ben is jobb. Meg fogjuk őt fojtani, amikor úgy döntünk, hogy megtesszük. Természetesen Conor bal keze nagyon veszélyes és komoly jobbos felütésre is képes. De ennyi. Semmi más.”

 

„Szedjük össze a világ legjobb birkózóedzőit. Még ők sem tudnák felkészíteni McGregort három hónap alatt. Senki nem tud neki segíteni. Ennyire rövid idő alatt lehetetlen. Az elejétől kéne kezdenie a tanulást. Néhány hónap alatt ez lehetetlen.”

 

„Conor 8-9 percig veszélyes, nem tovább. Az első összekapaszkodás alkalmával földre fogja vinni őt Khabib. Akkor fejezzük majd be a meccset, amikor akarjuk. Tiszteljük a szurkolóinkat. Ha öt menetet akarnak látni, öt meneten át küzdünk majd. De két menet után nem lesz semmi keresnivalója állva. Két menet után semmit sem tud majd tenni. Egyetlen menetet sem akarunk elveszíteni. Khabib még sosem vesztett el egyetlen menetet sem.”

 

"Csak egy bíró tudja megvédeni Conor-t.”

 

Khabib Nurmagomedov október 6-án, Las Vegas-ban küzd majd meg Conor McGregorral.

forrás: mmafighting.com

Küzdősportban támogatónk a profight.hu