Nurmagomedov nem akarja „túl hamar” legyőzni McGregort
2018. július 28. 17:39

Nurmagomedov nem akarja „túl hamar” legyőzni McGregort

Miután McGregor törvénnyel való összetűzése teljesen lezárult, ismét sínen van az ír és Nurmagomedov közötti összecsapás szervezése.

A pénteki, UFC on FOX 30 mérlegelésen Nurmagomedov kérdezz-felelek lehetőséget biztosított a jelenlévőknek, mely során természetesen számos kérdés irányult a kasszasikernek kikiáltott McGergor elleni meccsre.

 

„Az a tervem, hogy küzdelemre kényszerítem. Küzdelemre kényszerítem, elfárasztom és feladásra kényszerítem. Ez a tervem.” – mondta Nurmagomedov a rajongóknak. „Nem szeretném túl hamar legyőzni. Azt akarom, hogy megfizessen mindenért amit tett és ami történt. Tudod, még nem hiszek benne teljesen, hogy összecsapunk. Nem tudom elhinni. Várom az aláírást, várom, hogy hol küzdhetünk.”

 

„Amikor bezárul a ketrec, majd akkor elhiszem. Előtte? Esélytelen.”

 

A 29 éves Nurmagomedov Al Iaquintana UFC 223-n történő legyőzését követően ülhetett fel a könnyűsúly megüresedett trónjára. Ezt követően igen eseménydús időszak következett. Jött McGregor-ék busztámadása, majd a hosszan tartó találgatás, hogy vajon összecsaphat-e egyáltalán a két harcos. Végül azonban a tárgyalások csütörtöki lezárásakor McGregor vádalkut kötött, így elkerülte a börtönt.

 

Ezt követően az ír Tweetelt, majd törölt baljóslatú üzenetet, mely így szólt: „Calvary, Canada”. Mivel a posztot törölte, rejtély marad, hogy a kanadai Calgary-ra tett volna utalást, csak elírta az üzenetet, vagy valóban a „Kálvária, Kanada” szavakat akarta kiírni. Bármelyik is legyen, mindkettőbe könnyen belelátható, hogy McGregor esetleg nem szándékozik visszatérni az Egyesült Államokba.

 

„Ha bajod van valakivel, miért kell a 30 emberes kíséret és a kamera?” – mondta Nurmagomedov. „Miért? Minek? Nem értem. Számomra ez igen érdekes. Tegnap hívott a UFC, hogy beszédük van velem, így elment hozzájuk a menedzserem. Azt mondták, hogy küldenek nekem néhány testőrt, mert [McGregor] Tweetelt egyet és aztán törölte. Hé, minek neked kálvária? Gyere egyedül, küldd el a címet és ennyi.”

 

Nurmagomedov többször is elmondta a Q&A során, hogy szerinte McGregor nem érdemel címmeccset 2016 novembere óta tartó inaktivitása miatt. Azt is elárulta, hogy ha rajta múlna a döntés, a szombati Eddie Alvarez vs. Dustin Poirier összecsapás győztesének adná inkább a lehetőséget.

 

Nurmagomedov elismerte, hogy olyan mennyiségű pénz van a meccsben, hogy több, mint valószínű, hogy McGregor lesz a következő ellenfele. Amikor arról kérdezték, hogyan győzhetné le őt McGregor, igen magabiztosan felelt.

 

„Ez lehetetlen tesó.” – mondta Nurmagomedov. „De komolyan, szerintem ez lehetetlen. Ez az, amit és gondolok. Ha megpróbálom egyszer kiütni és jól védekezik, megpróbálom majd másik száz alkalommal is. Mit fog csinálni? Nincs kondija, nem tud birkózni, grappling-ben is gyenge. Amikor elfárad, szíve sincs. Mi történik majd? Csak egy jó bal keze van. Ez vitán felül áll. De mire megy majd vele?”

 

Reméljük minden kérdésre választ kapunk majd kettejük összecsapásán.

 

forrás: mmafighting.com

Küzdősportban támogatónk a profight.hu