Öt dolog, amit nem tudtál Dana White-ról
2017. október 18. 21:54

Öt dolog, amit nem tudtál Dana White-ról

Az előrelátás megdöbbentő magasságokba emelte fel Dana White-ot. 2000-ben, a connecticuti Manchesterben meggyőzte barátait, hogy fektessenek be 2 millió dollárt az Ultimate Fighting Championship-be, ami egy vegyes harcművészeti promóciós cég volt.

Picit több, mint 16 évvel később a UFC fellendült, globális erőforrássá vált és White-ot – aki elnökké vált, amikor a Fertittas megvásárolta a céget a Semaphore Entertainement Group-tól – az egyik legbefolyásosabb emberré tette a sportok világában. A Ferrittas 2016-ban eladta a céget megdöbbentő 4 milliárd dollárért.

Íme öt dolog, amit talán nem tudtál a UFC elnökéről:
  1. Amerikai történelmi időkben látta meg a Napvilágot
June és Dana White Sr. gyermekeként, 1969. július 28-án született, egy héttel Neil Armstrong Holdraszállását követően, valamint kevesebb, mint három héttel a legendás woodstock-i fesztivál előtt.
  1. Ő visszaadja.
A Hermon High School-ban érettségizett, ami egy kevesebb, mint 6000 fős városkában található. 2011-ben 100.000 dollárt adományozott az iskolának, hogy fejleszthessék a sportszertárukat.
  1. A politika nem rémiszti meg.
Sosem volt az az ember, aki távol maradt a vitáktól. 2016-ban a Republikánus Nemzeti Pártkongresszusának keretein belül méltatta Donald Trump-ot, beszédében „küzdő”-nek, valamint „hűséges és támogató barát”-nak nevezte őt.
  1. A hatalom megtartása a védjegyévé vált.
Valamennyi amerikai pro-sportvezető közül, ő áll a harmadik helyen a rangidősségi sorban. Nála előbb csak az NHL Biztos Gary Bettman (1993 óta) és az MLS Biztos Dan Garber (1999 óta) foglalhatta el vezetői pozícióját. Ezzel maga mögé utasítja az NFL, a NASCAR, az NBA, a MLB, a USTA és a PGA vezetőit.
  1. Gyógyíthatatlan neurológiai betegségben szenved.
White-nál Meniere-kórt diagnosztizáltak, ami gyógyíthatatlan betegség. A kór a belső fület támadja, ami fülzúgást, szédülést, majd később a hallás elvesztését okozza. Más hírességéek is szenvedtek ettől a betegségtől, mint például az űrhajós Alan Shepard és az olimpiai aranyérmes Tara Lipinski.

Forrás: sherdog.com

Küzdősportban támogatónk a profight.hu.